Волинь: цьогоріч усі райони області матимуть цифрові карти

Волинь: цьогоріч усі райони області матимуть цифрові карти

31.05.13 09:25 0 1272
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко взяв участь у засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Обговорено питання розроблення містобудівної документації і актуалізації генеральних планів населених пунктів та підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Олександр Башкаленко, доповідаючи з першого питання, зазначив, що Волинь відразу ж включилася у процес прогресивних змін в містобудівній галузі. У найкоротші терміни в регіоні всі нормативно-правові акти приведені у відповідність до вимог нового містобудівного законодавства. У квітні цього року повністю завершена актуалізація схем планування територій та генпланів населених пунктів області. «Завдячуючи кардинальним змінам містобудівного законодавства будівельна галузь області почала нарощувати обсяги робіт. У 2012 році вони зросли майже на чверть»,- зауважив він.

Перший заступник голови ОДА також звернув увагу на проблемних питаннях. А саме: оновлення містобудівної документації стримує відсутність цифрової топооснови, яка вкрай необхідна для подальшої розробки схем планування територій районів, генеральних планів і потребує значного фінансування. Для 3-х районів області цифрові карти вже виготовлено. У ІІ півріччі цього року з обласного бюджету передбачено фінансування виготовлення векторної топооснови іще для 13 районів області. Із місцевих бюджетів на ці роботи буде спрямовано 4,4 млн грн.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації, містобудівну документацію мають 88% населених пунктів області. Вона була виготовлена ще упродовж 70-90-х років за рахунок держбюджету і потребує оновлення. Однак, враховуючи дотаційність місцевих бюджетів, Олександр Башкаленко вніс пропозицію про необхідність державної фінансової підтримки на умовах співфінансування для оновлення застарілої містобудівної документації, особливо для сіл.

Разом з тим, він зазначив, що в області роботи з планування територій не припиняються. Щорічно зростає фінансування цих робіт. Якщо у 2010-му для цієї мети з місцевих бюджетів було виділено 500 тис. грн, то 2012 році – 1,7 млн грн. Цього року планується розробити 82 одиниці містобудівної документації.

Що ж до підготовки господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період, то Олександр Башкаленко доповів, що роботи тривають відповідно до чіткого плану. Відповідно до них комплексно буде підготовлено 3206 житлових будинків, відремонтовано та замінено 20 км водопровідних, 5,5 км каналізаційних та 4 км теплових мереж, підготовлено усі водопровідні та каналізаційні насосні станції, очисні споруди, артезіанські свердловини. Необхідно належно організувати до роботи 871 котельню, на них буде замінено 35 котлів з коефіцієнтом корисної дії більше 90%. Для ремонту доріг заплановано 122 млн грн. За ці кошти планується відремонтувати 830 км доріг державного та комунального значення.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Ядуха у Сатанові ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині щоб ...

КОМЕНТАРІ