Утворено Українську частину Українсько-Білорусько-Польської ради транскордонного біосферного резервату

Утворено Українську частину Українсько-Білорусько-Польської ради транскордонного біосферного резервату "Західне Полісся"

31.05.13 08:07 0 1242
Утворено Українську частину Українсько-Білорусько-Польської ради транскордонного біосферного резервату "Західне Полісся". Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України.

 

Відповідно до урядового розпорядження, співголовою Координаційної ради, головою Української частини є заступник Міністра екології та природних ресурсів.

 

З волинян до її складу увійшли голова Шацької райдержадміністрації Володимир Найда та директор Шацького національного природного парку Петро Юрчук.

 

Уряд також надав право голові Української частини вносити у разі потреби зміни до її складу.

 

Прийняття розпорядження створює правові підстави для посилення транскордонного співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища та сталого соціально-економічного розвитку між Україною, Білоруссю та Польщею, розвитку транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся».

 

Довідково: офіційна церемонія підписання Угоди між урядами України, Білорусі та Польщі про створення транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся» відбулася 28 жовтня 2011 року. Транскордонний резерват складається з біосферних резерватів «Шацький» (Україна), «Прибузьке Полісся» (Білорусь) та «Західне Полісся» (Польща). Він створений з метою напрацювання нормативно-правової бази співробітництва між країнами у галузях охорони природи та сталого розвитку регіону відповідно до цілей Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Угодою передбачено створення Координаційної ради, яка працює під керівництвом трьох співголів (http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246349668&cat_id=244276429)

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ