На Івано-Франківщині розпочато роботу в пришкільних таборах Верховинщини

На Івано-Франківщині розпочато роботу в пришкільних таборах Верховинщини

31.05.13 14:32 0 1130
На виконання Доручення Президента України від 07.05.2013 року №1-1/102 щодо забезпечення якісного та безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році у Верховинському районі розпочато оздоровчу кампанію. Першочерговими завданнями, як наголошувалося неодноразово головою районної державної адміністрації Василем Гондураком та начальником управління освіти районної державної адміністрації Василем Гуцуляком, є стовідсоткове оздоровлення дітей пільгових категорій (сиріт, дітей, позбавлених батьківського спілкування, з обмеженими можливостями). Крім того, заплановано також оздоровити дітей з малозабезпечених та багатодітних родин. З цією метою було створено Координаційну раду з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей, яка мала забезпечити відкриття відпочинкових таборів на базі загальноосвітніх закладів району.

Дійсно, 27 травня роботу розпочали всі шкільні табори, як і було заплановано. Основною метою вихователів є організація та проведення змістовного відпочинку, оздоровлення дітей, адже саме на реалізацію дитячої та молодіжної державної політики спрямована увага Президента та громадськості.

На оздоровлення дітей цьогоріч з районного бюджету виділено 257 тис. грн. Відповідно до цього заплановано оздоровити 2 193 дитини, що становить 57% дітей шкільного віку.

Розпочалося таборування дітей з проведення інструктажів з техніки безпеки та ознайомлення з правилами поведінки у таборі, під час екскурсій, прогулянок на природі. Кожен шкільний табір працює за планом роботи, який обов’язково включає роботу гуртків різних спрямувань (спорт, художня праця, музика, хореографія тощо). Таким чином, забезпечено індивідуальний підхід до вікової категорії дітей, адже кожен може знайти справу за своїм вподобанням. Крім того, заплановано провести різноманітні інтелектуальні ігри, походи, поїздки, екскурсії, лекції з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя.

По закінченню табірної зміни буде проведено районний конкурс-огляд на кращу організацію роботи оздоровчих закладів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині біля ...
Наступна новина: Садовий укотре залазить у ...

КОМЕНТАРІ