На Івано-Франківщині на колегії Калуської РДА Сергій Дерев’янко окреслив основні завдання, які потрібно вирішити

На Івано-Франківщині на колегії Калуської РДА Сергій Дерев’янко окреслив основні завдання, які потрібно вирішити

31.05.13 16:58 0 1319
30 травня під керівництвом голови Калуської райдержадміністрації Василя Петріва відбулося засідання колегії райдержадміністрації. У роботі колегії взяли участь керівники установ та організацій району, начальники управлінь і відділів РДА, селищний і сільські голови. З робочим візитом завітав Сергій Дерев’янко, директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту ОДА.

Більшість питань, які розглядалися на засіданні колегії, стосувалися розвитку дошкільної та середньої освіти, оздоровлення дітей.

Про завершення 2012-2013 навчального рокута підготовку закладів освіти району до нового навчального року доповіла начальник відділу освіти РДА Наталія Савчук. Вона зазначила, що у 2012-2013 навчальному році 11 клас закінчує 321 випускник, 34з них є претендентами на нагородження медалями (11%). Базову загальну середню освіту у цьому навчальному році здобуває 609 учнів 9 класів, з них 31 претендують на свідоцтво з відзнакою (5%).

Директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту ОДА Сергій Дерев’янко розкритикував питання щодо нагородження дітьми медалями. Свою позицію він прокоментував так: «Ми повинні давати учням освіту, щоб вони були конкурентоспроможними, щоб вони могли довести, що отримали золоту медаль чи грамоту справді за свої знання. Адже в багатьох випадках ми обманюємо самі себе. Передусім потрібно оцінювати успішність учня за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. З наступного року ми відмінимо теперішню процедуру з нагородження учнів медалями і грамотами».

Сергій Дерев’янко на колегії Калуської РДА окреслив актуальні проблеми, які потрібно вирішити. Це питання оформлення актів на землю і актів на нерухоме майно (школи, НВК, дитсадки); питання харчування дітей.

« по області є десятки приписів прокуратури щодо харчування дітей. Дітей інколи годують не тим, чим потрібно годувати. Є випадки, коли від виробника до школи продукти надходять через кількох посередників. Тому ми знайдемо можливість як вирішити дане питання», - наголосив Сергій Дерев’янко.

Не менш актуальне питання, яке порушив директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту ОДА, стосувалося дошкільної освіти.

«У 90-их роках багато дитсадків перейшло в приватні руки. ці власники нам заявляють: хочете – викуповуйте ці будівлі у нас. Але ж ми знаємо, що вони незаконно вчинили: згідно законодавства 1991 року жоден заклад соціально-культурного призначення не міг бути придбаний без згоди громади. Тому ми будемо оскаржувати їх право власності на дитсадки у суді», - заявив Сергій Дерев’янко.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: керівникам районних ...
Наступна новина: У СНУ імені Лесі Українки ...

КОМЕНТАРІ