Івано-Франківщина: розглянуті актуальні питання національного природного парку «Верховинський»

Івано-Франківщина: розглянуті актуальні питання національного природного парку «Верховинський»

31.05.13 15:20 0 992
Відбулося ІІІ засідання науково-технічної ради НПП «Верховинський» під керівництвом голови ради, директора НПП «Верховинський» Михайла Нечая. Від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у роботі ради взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Гондурак та голова районної ради Ярослав Кікінчук. Крім того, були присутні і представники наукових установ: Артур Сіренко – заступник голови науково-технічної ради, доцент ПНУ ім. В.Стефаника, Ярослава Корабельнікова – доцент ІФНТУНГ, Юрій Дебринюк – професор кафедри лісових культур і лісової селекції Національного лісотехнічного університету України, доктор с/г наук.

На засіданні розглянули питання про підсумки роботи відділів: рекреації та пропаганди екологічної освіти, державної охорони природозаповідного фонду. Розглянуто також питання про ліміти на заготівлю червонокнижних рослин для створення гербарію парку, заготівлі сіна для підгодовування диких тварин в зимовий період, збір дикоростучих плодів, ягід, грибів та на проведення санітарно-оздоровчих заходів. Члени науково-технічної ради погодили порядок перебування відвідувачів на еколого-пізнавальному туристичному маршруті парку.

За результатами обговорення було вирішено звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо затвердження лімітів. Під час засідання виникали також питання щодо використання водних ресурсів на території парку і району в цілому. З цього приводу вирішили винести розгляд цього питання на сесію районної ради.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бюджетні установи ...
Наступна новина: Україна піднялася на сім ...

КОМЕНТАРІ