На Львівщині у системі ЗНО створено додаткові умови для осіб з особливими освітніми потребами

На Львівщині у системі ЗНО створено додаткові умови для осіб з особливими освітніми потребами

31.05.13 11:25 0 1263
30 травня, відбулась прес-конференція щодо підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року.

Під час конференції повідомлялось про порядок проведення ЗНО, головні умови участі та нові впровадження цьогорічного тестування.

Зокрема, Лариса Середяк повідомила, що цього року передбачено певні умови для абітурієнтів з особливими освітніми потребами. Так, для учнів з вадами слуху буде запропоновано послуги сурдоперекладача та надано окремі аудиторії.

Зазначимо, що цього року на Львівщині налічується 25 таких дітей.

На прохання учнів із вадами опорно-рухового апарату передбачено аудиторії виключно на першому поверсі.

Також для незрячих проходить апробацію тестовий зошит із шрифтом брайля. Ймовірно, наступного року такі зошити введуть в експлуатацію.

За інформацією Лариси Середяк у Львівській області працюватиме 71 пункт тестування в мм. Львів, Дрогобич, Стрий, Самбір, Червоноград, Броди, Жовква, Новояворівськ.

Інформація про навчальний заклад, в якому учасник ЗНО виконуватиме завдання є в запрошенні-перепустці. У разі втрати чи неотримання запрошення-перепустки, кожен має можливість видрукувати його з інформаційної сторінки учасника ЗНО з сайту УЦОЯО чи ЛРЦОЯО, вказавши № сертифіката та пін-код.

Для участі в тестуванні абітурієнти повинні обов’язково мати сертифікат, паспорт/свідоцтво про народження та запрошення-перепустку. Також з собою необхідно взяти 1-2 ручки з чорнилами чорного кольору та пляшечку води.

Також директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти закликала абітурієнтів не бути байдужими до фактів порушення процедури ЗНО.

«Оскільки бал ЗНО є рейтинговим, тобто учнів порівнюють один з одним, кожен зацікавлений в тому, щоб процедура ЗНО була справедливою і без порушень», – зазначила Л. Середяк.

Зазначимо, окрім старшого інструктора та інструктора, у кожному пункті тестування буде працювати медичний працівник, черговий в коридорі та працівники міліції ззовні пункту тестування.

Лариса Середяк закликала громадськість долучитись до об’єктивного оцінювання знань абітурієнтів.

«Кожен може взяти участь в громадському спостереженні. Для цього слід зареєструватись на сайті та отримати посвідчення громадського спостерігача. Все це слід зробити до 11 години ранку тестування», – повідомила Л. Середяк.

Всю необхідну інформацію щодо ЗНО 2013 можна знайти на сайтах:

-    Українського центру оцінювання якості освіти – www.testportal.gov.ua

-    Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти – www.lvtest.org.ua

Телнфон гарячої лінії ЛРЦОЯО – (032) 2422660

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ