Оптимізація мережі навчальних закладів на Львівщині буде тільки за згоди громади

Оптимізація мережі навчальних закладів на Львівщині буде тільки за згоди громади

31.05.13 11:01 0 1226
Значна кількість малокомплектних шкіл у сільській місцевості спонукає до оптимізації мережі навчальних закладів. Про це повідомила заступник директора департаменту освіти і науки, сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації Світлана Книшик під час прес-конференції щодо підведення підсумків з нагоди завершення навчального 2012/2013 року, яка відбулась 30 травня в прес-центрі ЛОДТРК.

За її словами, головна мета такої оптимізації полягає в безперешкодному отриманні якісної освіти кожним учнем Львівщини.

«Ми прагнемо, щоб учням було зручно добиратись до опорних шкіл, де є фахові педагоги, сучасні комп’ютерні класи тощо. Це сприяє повноцінному навчальному процесу та покращує рівень знань учнів», – зазначила С. Книшик

Однак вона наголосила на тому, що оптимізація мережі навчальних закладів можлива лише при одній умові – якщо буде згода громади.

«Якщо батьки не погодяться, то 1 вересня жодну зі шкіл Львівської області не буде закрито», – сказала С.Книшик

Варто відзначити, що на Львівщині є 85 шкіл, в яких навчається до 10 учнів.

Також під час пркс- конференції повідомлялось про те, що департамент освіти, науки, сім’ї та молоді ЛОДА буде ініціювати, щоб золоті і срібні медалі випускники отримували тільки після результатів ЗНО. Як зазначила Світлана Книшик, під час проведених контрольних зрізів у школах Львівської області, усі медалісти підтвердились.

Проте, щоб результати були остаточними та беззаперечними, необхідно враховувати бали ЗНО.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному наркоман ...
Наступна новина: Дитячий садок №32 учасникам ...

КОМЕНТАРІ