Львівщина: петро Колодій нагородив переможців конкурсу "Я з повстанського роду!"

Львівщина: петро Колодій нагородив переможців конкурсу "Я з повстанського роду!"

31.05.13 08:27 0 1422
У Львівському музеї національно-визвольної боротьби відбулося нагородження переможців конкурсу "Я з повстанського роду!". Найкращим серед конкурсантів вручив нагороди й подарунки голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій. Голова обласної ради привітав організаторів, поважних членів журі конкурсу та його учасників і переможців – школярів та студентів, які провели ретельну роботу для участі в проекті.

"Мабуть, в кожній українській родині були чи є учасники національно-визвольних змагань, борці за незалежність України, – зазначив у своєму виступі Петро Колодій. – У цьому переконалися юнаки і дівчата, які досліджували історію свого роду, збирали фото, листи та спогади своїх рідних. Важливо встигнути якнайбільше записати, зберегти і передати іншим інформації про ті героїчні роки. Ваші родинні спогади важливі для вас, для ваших нащадків, аби вони усвідомлювали, що належать до славного повстанського роду. Також зібрані вами документи й матеріали – це частинка історії нашого народу".

Петро Колодій закликав молодь не тільки записувати спогади про боротьбу УПА, а й долучатися до пошукових робіт, які проводить підприємство обласної ради "Доля". "Необхідно збирати свідчення старших людей у місцях, де були бої, криївки, де в землі лежать наші вояки. Необхідно доглядати їхні могили – і в цьому ви можете дуже допомогти", – зазначив він.

Петро Колодій наголосив, що Львівська обласна рада цього року підтримала фінансово цей обласний конкурс, підтримуватиме його надалі і сподівається, що незалежно від того, хто керує нині в міністерстві освіти, наступного року конкурс вийде на всеукраїнський рівень.

Під час церемонії нагородження усі учасники конкурсу отримали грамоти, а переможці – дипломи І, ІІ та ІІІ ступеня та подарунки. Також конкурсанти мали можливість поспілкуватися з почесним гостем – Героєм України Юрієм Шухевичем.

Конкурс "Я з повстанського роду!" відбувався серед учнів і студентів Львівської області. Його метою було відродження та збереження пам'яті про учасників національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, стимулювання дітей до вивчення історії рідного краю і свого роду. Загалом у заході взяли участь близько сотні школярів та студентів.

Учасники конкурсу зібрали та зафіксували спогади, листи, фотографії та інші копії документів своїх родичів – учасників визвольної боротьби. Журі, що розглядало роботи та визначало переможців, складалось із провідних істориків та громадських діячів Львівщини.

Конкурсанти змагалися у двох вікових категоріях: учні загальноосвітніх навчальних закладів до 17 років та учні, студенти училищ, ліцеїв, технікумів та коледжів, а також студенти вишів усіх рівнів акредитації, представники молодіжних громадських організацій – вік 18–25 років.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: На Хмельниччині кожній ...

КОМЕНТАРІ