Депутат з Львівщини виступає за демонтаж меморіальної дошки Сталіну у Відні

Депутат з Львівщини виступає за демонтаж меморіальної дошки Сталіну у Відні

31.05.13 18:44 0 1338
Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з питань національної пам'яти, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Олег Панькевич вважає за необхідне демонтувати меморіяльну дошку Йосифу Сталіну в столиці Австрійської Республіки Відні. З цього приводу свободівець звернувся до міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

"У Відні на фасаді будинку по Шонбрунер Шльос штрассе, 30, встановлено меморіяльну дошку Йосифу Сталіну – людині, яка причетна до розпалювання Другої світової війни та винна у скоєнні злочинів проти людства, зокрема в організації геноциду українців – Голодомору 1932-1933 років, – зазначив народний депутат-свободівець. – 2 квітня 2009 року Європейський парламент ухвалив Декларацію "Європейська свідомість і тоталітаризм", якою кваліфікував акти насилля сталінізму й нацизму як військові злочини та злочини проти людства. 3 липня 2009 року Комітет з демократії Парламентської асамблеї ОБСЄ схвалив резолюцію "Возз'єднання розділеної Європи", якою запропонував встановити 23 серпня День пам'яти жертв сталінізму та нацизму. З огляду на засудження європейською спільнотою тоталітарного режиму Й.Сталіна встановлення йому в центрі Європи меморіяльної дошки суперечить не лише офіційно задекларованій позиції Євросоюзу, а й видається глумлінням над багатомільйонними жертвами сталінізму".

У зв'язку з цим Олег Панькевич як заступник Голови ВО "Свобода" з питань національної пам'яти наполягає, аби глава МЗС звернувся до Міністерства закордонних справ Австрійської Республіки з пропозицією демонтувати меморіяльну дошку Сталіну, оскільки звеличення цієї особи є зневагою до мільйонів жертв сталінського тоталітаризму та жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ