Депутати Львівської міськради вимагають від Садового припинити в місті мовне свавілля

Депутати Львівської міськради вимагають від Садового припинити в місті мовне свавілля

31.05.13 10:10 0 1056
30 травня 2013 року на сесії Львівської міської ради депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Яворський зачитав звернення до міського голови Львова щодо порушення мовного законодавства при встановленні на вулицях міста зовнішньої реклами.

Як зазначив свободівець, мешканці Львова звертаються з численними скаргами про засилля на вулицях міста зовнішньої реклами іноземною мовою. "Одним із основоположних принципів є законність будь-якої реклами, що передбачає застосування в рекламі державної мови. Згідно з положеннями ст. 10 Конституції України, держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх царинах суспільного життя на всій території України. У відповідності до чинного законодавства, виконавчі органи міських рад мають повноваження для надання дозволів на розміщення реклами у встановленому порядку.

Зважаючи на це, вимагаю надати інформацію про суб'єктів підприємницької діяльности, які упродовж 2010–2013 рр. розміщували у Львові рекламу іноземною мовою та яким рішеннями виконавчого комітету Львівської міської ради надано в межах зазначеного періоду дозволи на розміщення реклами у місті. Окрім цього, вимагаю надати інформацію про підготовку до розгляду рішень виконавчого комітету Львівської міської ради щодо надання дозволів на розміщення реклами у Львові суб'єктам підприємницької діяльности, які в минулому розміщували рекламу іноземною мовою", – зазначив Андрій Яворський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: В Україні зріс рівень ...
Наступна новина: У Луцьку впроваджуватимуть ...

КОМЕНТАРІ