Яромир Самагальський: "Відверте блокування коштів державною скарбницею перетворилося на системну проблему України"

Яромир Самагальський: "Відверте блокування коштів державною скарбницею перетворилося на системну проблему України"

31.05.13 17:31 0 1258
Хронічне блокування коштів із боку держскарбниці влада пояснює відсутністю фінансів у держави на виплату всіх зобов'язань. Тому центральні виконавчі органи через держскарбницю запускають руку в кишені місцевих органів самоврядування та використовують їхні кошти для покриття загальнодержавних потреб. Про це 30 травня 2013 року під час сесії Львівської міської ради заявив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету свободівець Яромир Самагальський.

Як повідомив депутат, в цілому по Україні ситуація зі сплатою рахунків органів місцевого самоврядування з боку Державної скарбниці України є критичною.

"На превеликий жаль, усі платіжні доручення на оплату скарбниця безпідставно затримує на тривалий термін. Ба більше, ми не маємо змоги платити заробітну платню нашим комунальним підприємствам, адже казначейство блокує проходження коштів. Це системна проблема для всієї України. Окрім цього, Львів має проблему з випадками прокурорського реагування на невиплату заробітної платні працівникам комунальних підприємств, яка згідно з Бюджетним кодексом входить до переліку захищених статей. Навіть спонсорські та ґрантові кошти, які вдається залучити освітянам та медикам для ремонтів приміщень, не проходять – скарбниця їх вперто не пропускає. близько 12 млн. грн., які заробили львів'яни і які закладено в бюджеті, лежать без руху на рахунку і ми не можемо використати їх для оплатити за виконані роботи чи як поповнення статутного капіталу наших комунальних підприємств", – зазначив Яромир Самагальський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині вітчизняні ...
Наступна новина: На Львівщині бродівська ...

КОМЕНТАРІ