Львів: "Свобода" вимагає покарати чиновників, які у Страсний тиждень перед Великоднем влаштували в місті розважальну феєрію

Львів: "Свобода" вимагає покарати чиновників, які у Страсний тиждень перед Великоднем влаштували в місті розважальну феєрію

31.05.13 11:55 0 1368
У команді Садового погодили проведення низки фестивально-розважальних заходів у Страсний тиждень ? період, коли християни східного обряду дотримуються суворого посту та обмежують себе від танців, гульбищ та співів. Про це 30 травня 2013 року під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО "Свобода" Тарас Семущак.

Як повідомив депутат, мешканці міста обурені, що у дні Страсного тижня у центрі Львова лунала гучна музика, яку виконували вуличні музики на стихійних концертах, відбувалися фестивалі і танцювальні конкурси, а представники окремих розважальних закладів роздавали запрошення на нічні гульбища.

"Львів'яни обурені такою зневагою до релігійних традицій. До прикладу, у Чистий Четвер Страсного тижня в центрі міста в рамках фестивалю, дозволеного розпорядженням Львівського міського голови, представники одного із приватних підприємств проводили танцювальний конкурс із гучною музикою та розкутими танцями. Слід наголосити, що контроль за виконанням заходів, передбачених у згаданому розпорядженні міського голови, згідно з п. 4 згаданого документа, покладено на управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради", – зазначив Тарас Семущак.

Як зазначив свободівець, депутати вимагають вжити заходів для притягнення до відповідальности начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та негайно припинити ганебну практику зневаги до релігійних почуттів і традицій львів'ян.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ