ВО "Свобода" вимагає перегляду нормативно-грошової оцінки землі у Львові

ВО "Свобода" вимагає перегляду нормативно-грошової оцінки землі у Львові

31.05.13 09:15 0 1265
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді вимагає перегляду нормативно-грошової оцінки землі у м. Львові, оскільки існуюча вартість – 470 грн. за м. кв. є непомірно високою та спрямована на фактичне знищення місцевого бізнесу. Про це 30 травня 2013 року, заявив голова постійної депутатської комісії землекористування свободівець Руслан Валько.

За словами депутата, вартість землі у Львові, станом на є найвищою в Україні. Так, в Києві вартість 1 м. кв. становить 385 грн., а в Тернополі – 180 грн.

"Існуюча вартість оренди землі не сприяє розвиту місцевого бізнесу – вона його цілеспрямовано знищує. Існуючий дисконт не є аксіомою, і жоден інвестор свої гроші у виробництво у Львові не вкладатиме, бо знижка є, а завтра – немає. А робити виробництво, сплачуючи кабальну ціну за оренду землі – банально не рентабельно. Хочу нагадати чиновникам Садового, що надходження від орендної плати за землю – це крапля в морі, левову частку становить податок із доходів фізосіб, тобто працюючих львів'ян. Тому, збільшувати надходження до бюджету потрібно шляхом створення нових робочих місць, а не шляхом знищення тих, хто ці робочі місця створює"", – зазначив Руслан Валько.

Депутат звернувся до виконавчих органів влади з вимогою дати протокольне доручення та створити робочу групу, яка в найкоротші терміни вирішить це питання і здійснить перегляд нормативно-грошової оцінки на підставі прозорої процедури та нормативно-обґрунтованої методики із залученням представників громадськості, профспілок та роботодавців.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині за позовом ...
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ