На Рівненщині проведено заняття у Школі молодого спеціаліста

На Рівненщині проведено заняття у Школі молодого спеціаліста

31.05.13 11:44 0 1277
30 травня 2013 року, у Школі молодого спеціаліста прокуратури Рівненської області відбулося заняття.

Відкрив захід прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк. Він зазначив, що виконання покладених на органи прокуратури завдань у межах нашої області залежить від злагодженої роботи 270 прокурорсько-слідчих працівників. А оскільки майже третя частина прокурорської спільноти – це молоді спеціалісти, то вкрай важливо виховувати у них почуття відповідальності, поваги та любові до обраної професії. Керівник занять окреслив основні вимоги до молодих працівників - вдосконалювати рівень фаховості, бути готовими до професійних викликів сьогодення, збільшувати вимогливість до себе з тим, щоб ефективно і якісно захищати права і свободи людини і держави.

60 молодих юристів прослухали повчальні лекції низки керівників структурних підрозділів прокуратури області, прокурорів районного рівня, які зорієнтували молодих спеціалістів та стажистів у вирішенні актуальних проблем фахової діяльності. Відтак, слухачі семінару ознайомилися із основними засадами організації роботи прокурора з нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та при провадженні оперативно-розшукової діяльності відповідно до чинного законодавства. Їм було роз’яснено окремі положення та зміни до законодавчих актів. Також було обговорено особливості порядку проведення прокурорських перевірок при здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів, проблемні питання повноти та достовірності відображення у Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомостей про кримінальні правопорушення.

Начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області Світлана Ярема у своєму виступі приділила увагу питанням службової та трудової дисципліни.

Присутні на заході ветерани прокуратури області Валентина Костенко та Олександр Коташевський розповіли присутнім про цікаві моменти з своєї особистої практики прокурорської діяльності.

Під час практичної частини семінару стажисти вирішували задачі до запропонованих навчальних фабул (тем), вчилися складати проекти документів прокурорського реагування.

Таким чином, завдяки проведеному семінару молоді працівники органів прокуратури області почерпнули багато додаткових корисних знань та практичних навиків, що дозволить їм у подальшому ефективніше протидіяти злочинності у нашому краї.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ