Кольоровий дощ на Закарпатті спричинений піщаною бурею з Африки (ОНОВЛЕНО)

Кольоровий дощ на Закарпатті спричинений піщаною бурею з Африки (ОНОВЛЕНО)

31.05.13 14:56 0 1275
Транспортні засоби мешканців обласного центру та Ужгородського району вранці мали незвичайний вигляд: їхні машини покрилися плямами червонуватого кольору. Між місцевим населенням почали розповсюджуватися всілякі чутки на кшталт «в сусідній Словаччині щось вибухнуло…» Версії висувалися всілякі – від алюмінієвого заводу до складів з небезпечними боєприпасами.

Стосовно даної ситуації Управління ДСНС України у Закарпатській області повідомляє, що дощ, який випав вночі 29-30 травня, скоріш за все був викликаний піщаною бурею. Циклон, що приніс на Закарпаття такі незвичні кольорові опади завітав до нас з північної Африки. Окрім цього інформуємо стурбованих мешканців області, що будь-яких техногенних аварій на території Словаччини та Угорщини не зафіксовано, тому приводів для хвилювання не має.

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології ними проведені вимірювання радіаційного фону та досліджено стан забруднення атмосферного повітря. Результати знаходяться в межах норми.

Працівниками Держсанепідслужби у Закарпатській області в ході лабораторних досліджень встановлено, що опади були лужними без вмісту радіоактивних елементів. Інших хімічних елементів не виявлено.

У ДСНС України у Закарпатській області

http://youtu.be/s2ZVatshLbk
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: На Львівщині урочисто ...

КОМЕНТАРІ