На Житомирщині у місті Баранівка відбулася громадська акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

На Житомирщині у місті Баранівка відбулася громадська акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

31.05.13 15:53 0 905
Вже кілька років поспіль за ініціативою Державної служби України з надзвичайних ситуацій у регіонах та областях проводиться Всеукраїнська громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”. ЇЇ мета – привернення уваги громадськості до питань цивільного захисту, навчання населення основам безпеки життєдіяльності та підняття престижу оперативно-рятувальної служби.

29 травня такий захід відбувся на базі Баранівської загальноосвітньої школи №3. В акції взяли участь відвідувачі парку та діти, що оздоровлювалися у пришкільних таборах. Дата проведення цієї акції вибрана невипадково. Під час літніх канікул кількість небезпек, які загрожують життю та здоров’ю неповнолітніх значно збільшується. Тож незайвою є інформаційно-роз’яснювальна робота серед школярів щодо поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій у повсякденному житті.

Голосна сирена повідомила учасників про початок акції. Особливе захоплення у присутніх викликала рятувальна техніка, демонстрація способів порятунку людей та обладнання для безпечної роботи в різних умовах.

Справжнім святом душі стала художня частина акції, у якій були задіяні діти. Порадував присутніх також конкурс малюнків на асфальті на протипожежну тематику. А змагання на кращого знавця правил безпеки життєдіяльності показало, що діти знають, як потрібно діяти під час надзвичайних ситуацій. Усі учасники акції отримали прапорці з символікою Держслужби з НС, а переможці конкурсів – заохочувальні подарунки. Окрім художніх колективів будинку культури, перед присутніми виступила також команда ДЮП– переможці Баранівського районного та призери зонального етапу XVIII Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. Своїм виступом юні пожежні ще раз застерегли дітей від ігор із вогнем.

Кожен із присутніх мав змогу сфотографуватися на фоні рятувальної техніки та поруч із співробітниками ДСНС. Акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти.” ще раз довела, що оперативно-рятувальна служба – це справді народна служба. І знати правила безпеки та поведінки у випадку надзвичайної ситуації вкрай необхідно. А бійці ДСНС уміють не лише ліквідовувати надзвичайні події, а і дарувати гарний настрій оточуючим.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники Львівської ...
Наступна новина: На Тернопільщині валентин ...

КОМЕНТАРІ