Хмельницька область: в рамках проведення командно-штабних навчань відпрацьовано порядок дій під час підтоплення територій

Хмельницька область: в рамках проведення командно-штабних навчань відпрацьовано порядок дій під час підтоплення територій

31.05.13 13:36 0 1309
30 травня пройшов третій день командно-штабних навчань територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області. Протягом дня рятувальники та служби взаємодії на практиці відпрацьовували дії під час проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, евакуації населення, яке постраждало внаслідок підтоплення житлових будинків, розташованих вздовж річки Смотрич у м. Кам’янець-Подільський.

За тактичним задумом, внаслідок проходження активного циклону на території м. Кам’янець-Подільський випала сезонна норма опадів у вигляді сильних злив з градом, що супроводжувались поривами вітру. У зв’язку з несприятливими метеорологічними умовами підвищився рівень ґрунтових вод та різко піднявся рівень води у річці Смотрич. Як наслідок, підтоплені окремі населені пункти та колодязі. Внаслідок падіння дерев сталося пошкодження опор та лінії електромереж, перекриті окремі проїжджі частини та пошкоджені дахи будівель.

Вода, що вийшла з берегів річки Смотрич спричинила підтоплення домоволодінь у м. Кам’янець-Подільський по вул. Руська та вул. Річна, в зону підтоплення потрапило 39 житлових будинків, 14 колодязів, тимчасового відселення потребують 132 чоловіки.

До ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуацій залучалися сили і засоби 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кам’янець-Подільського та структурні підрозділи цивільного захисту місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Силами 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кам’янець-Подільський в районі надзвичайної ситуації за допомогою човнів проводилась евакуація потерпілих, які не в змозі самостійно залишити зону стихійного лиха, здійснювалась відкачка води з підвалів житлових будинків, а також організовано підвіз питної та технічної води.

Під час навчань був розгорнутий Кам’янець-Подільський зведений загін, до складу якого увійшли розрахунки пожежно-рятувальних підрозділів з південних районів Хмельницької області. Здійснено розгортання пункту життєзабезпечення, на якому постраждалому населенню надавалася медична та психологічна допомога.

До проведення рятувальних заходів на воді залучалися підрозділи Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Водолазним відділенням в районі надзвичайної ситуації проведено обстеження затоплених ділянок місцевості та акваторії річки Смотрич на предмет виявлення загиблих осіб.

Для зменшення рівня води в річці Смотрич організовано скидання води за допомогою шлюзів на Новодністровській гідроелектростанції.

Координацію аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт здійснював штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який очолив Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич.

Керівник робочої групи ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький високо оцінив роботу місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо проведення аварійно-рятувальних робіт та цивільного захисту населення.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аматорський дитячий ...
Наступна новина: Петро Колодій взяв участь у ...

КОМЕНТАРІ