Луцьк: у ДНЗ № 20 відбулася акція «Посади квітку дбайливими руками – хай розквітне місто разом з нами»

Луцьк: у ДНЗ № 20 відбулася акція «Посади квітку дбайливими руками – хай розквітне місто разом з нами»

01.06.13 14:02 0 1148
У ДНЗ №20 відбулася акція «Посади квітку дбайливими руками – хай розквітне місто разом з нами» за участю міського голови Миколи Романюка. Він подякував завідувачці, вихователям та вихованцям дошкільного навчального закладу №20 за красиво озеленене подвір’я. Закликав завідувачів інших ДНЗ взяти за приклад цей досвід. Він висловив думку, що якби біля кожного офісу, у кожному дворі було стільки квітів, місто було б красивим і затишним. «Думаю, що ці діти запам’ятають, як доглядати за квітами. Якщо у дітей буде любов до квіточки, до природи, то й буде до ближнього», – зазначив він. Микола Романюк вручив Подяки керівникам та працівникам ДНЗ, які беруть активну участь у природоохоронних акціях міста. Потім міський голова разом з дітьми садив рози.

У ДНЗ №20 створено 8 казкових куточків з альпійськими гірками з комплексом озеленення та квіткового оформлення, за якими ведуть догляд маленькі діти і вихователі. Цього року на його території висаджено 300 петуній, 300 чорнобривців, біля 100 бегоній, 60 декоративних кущів туй, 20 ялівців, 50 кущів кипарису, 15 кущів барбарису, 50 кущів лачатки, 10 кущів гібіскуса, посаджено алею хризантем. Раніше було посаджено алею роз. Допомогу в озелененні дитячому садку надали гіпермаркет «Епіцентр», КП «Зелене господарство, ПП «Лілі Лайн».

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока повідомив, що у місті велика увага приділяється екологічному вихованню дітей. У двох ДНЗ №17 та №22 функціонують дитячі екологічні студії, які стали осередками екологічної просвіти, джерелом знань про природу та її мешканців. Дошкільнята цих садочків разом з батьками беруть активну участь у роздільному зборі відходів, збираючи окремі фракції побутових відходів, а саме макулатуру та ПЕТ-ф пляшку та знайомляться з основними правилами правильного поводження з відходами.

«Значну увагу приділяємо також практичним природоохоронним заходам за участю дітей. Вже традиційними стали посадки фруктових дерев з нагоди днів пам'яті аварії на ЧАЕС. Такі сади спільно з безпосередніми ліквідаторами техногенної аварії висаджені в ДНЗ №18, 10, 19, 39. Активно залучаємо колективи дитячих навчальних закладів до створення взірцевих осередків благоустрою, показового озеленення та квіткового оформлення на власних територіях. А краса і гармонія захоплюють. З ініціативи відділу екології міської ради зразкові території з альпійськими гірками, квітниками, декоративними деревами та кущами вже створено на територіях ДНЗ № 8 (район Цукрового заводу), № 18 (Вишків), №31, 10, 11 (33 мікрорайон), №35 (на вул.Січовій, біля гімназії №18). заходи організовано в ДНЗ №20. І переконаний, що і інші дитсадки не забаряться підтримати такі хороші починання», – розповів він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Львова ...
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ