В Луцьку на Театральному майдані цигарку міняли на цукерку

В Луцьку на Театральному майдані цигарку міняли на цукерку

01.06.13 16:47 0 1088
Відзначають Всесвітній день без тютюну. У цей день, встановлений у 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, по всьому світу відбуваються антитютюнові акції. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі від причин, пов’язаних з курінням, щорічно передчасно вмирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків та інші.

На Театральному майдані нашого міста також відбулися заходи до Всесвітнього дня без тютюну. Організатором виступило управління охорони здоров’я міської ради.

Начальник управління Федір Кошель зазначив, що науковці уже давно довели згубний вплив куріння на здоров’я людини. Нині у світі, й Україні ведеться активна боротьба з тютюнопалінням. Зокрема, у нашій державі прийнято ряд нормативно-правових актив щодо обмеження куріння у громадських місцях, закладах харчування тощо. За його словами, це хороші кроки до оздоровлення нації.

Він наголосив, що раніше було дуже модно курити, однак, нині ситуація змінилася. Кількість активних курців постійно зменшується. Однак, необхідно вести роз’яснювальну роботу з дітьми про згубний вплив тютюну. Федір Кошель зазначив, що нині діти перебувають у пришкільних таборах й педагоги проводять з ними роз’яснювальні бесіди з цієї тематики. «Ми хочемо через дітей вплинути на їхніх батьків, аби ті кинули курити», – додав начальник управління охорони здоров’я міської ради.

Федір Кошель зазначив, що сьогоднішній захід відбувається під гаслами: «Діти і молодь за здоровий спосіб життя», «Ні - тютюновому диму у дитячому середовищі», «Ми - за чисте повітря без тютюну».

Участь у заходах взяли учні з міських загальноосвітніх шкіл № 1, 3 та 4. Для дітей була організована цікава програма за участю клоунів, які в ігровій формі розповідали про шкідливість тютюнопаління.

Також учні шкіл малювали картини про здоровий спосіб життя, які потім подарують своїм батькам.

Під час заходів перехожим роздавали інформаційні матеріали щодо шкідливості куріння та пропонували обміняти цигарки на цукерки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ