У Луцьку та Любліні реалізовували проект «Світ доброго майбутнього»

У Луцьку та Любліні реалізовували проект «Світ доброго майбутнього»

01.06.13 13:09 0 1187
Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає все більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт.

Концепція процесу усамітнення, закладена у проекті «Світ доброго майбутнього», - це новаторська програма ранньої інтервенції, спрямована на підготовку вихованців дитячих будинків сімейного типу до сімейного життя.

Партнерами проекту є Волинське обласне громадське об’єднання «Асоціація регіонального розвитку», служба у справах дітей Луцької міської ради, Фундація Менеджерських ініціатив з міста Люблін Республіки Польща, дитячі будинки сімейного типу Волинської області та дитячий будинок «Сонячний дім» (РП).

Протягом березня-травня представники Польщі вивчали досвід, методики виховання дітей у будинках сімейного типу на Волині, а наші – у Республіці Польща.

у залі засідань міської ради відбулась підсумкова конференція проекту «Світ доброго майбутнього» в рамках Програми RITA - Перетворення в Регіоні. Участь у заході взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, голова правління Фундації Менеджерських Ініціатив, радник голови Любліна Павел Прокоп, виконавчий директор Фундації Менеджерських Ініціатив Анна Бєляк, директор дитячого будинку «Сонячний Дім» (Польща) Павел Фрончек, президент Асоціації регіонального розвитку Анатолій Пархом’юк, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Онищук та начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган.

На початку заходу президент Асоціації регіонального розвитку Анатолій Пархом’юк подякував всім, хто долучився до реалізації проекту «Світ доброго майбутнього».

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук також висловив вдячність польським колегам та представникам української сторони за реалізацію соціально важливого проекту. «Це дало можливість побачити ті проблеми сирітства, які, на жаль, є у нашому суспільстві, знайти порозуміння й вирішення їх. Така співпраця сприятиме обміну досвідом, баченню нових підходів у вихованні, їх реалізацію», - зазначив він.

Позитивом відзначив те, що наша держава фінансово підтримує такі сім’ї , аби батьки могли матеріально забезпечувати дітей.

Звернувся він і до представників будинків сімейного типу на Волині: «Люди, які займаються цією справою – герої. Вони віддають душу і серце, аби виростити достойних громадян своєї держави».

Святослав Кравчук ще раз подякував представникам Польщі за те, що включили місто Луцьк у такий соціально-важливий проект, передав найщиріші вітання від Луцького міського голови – міському голові Любліна Республіки Польща, побажав, аби над Україною і Польщею завжди було чисте та безхмарне небо й висловив сподівання плідної співпраці на благо дітей обох держав.

Голова правління Фундації Менеджерських Ініціатив зауважив, що делегація приїхала до нашого міста, аби поділитися ідеєю, але зробили висновок, що багато можна перейняти з Волині. «Низько схиляю голови за ваші зусилля, добро та любов, які ви вкладаєте у дітей», - звернувся він до батьків, які опікуються дітьми. Позитивом він відзначив й те, що значна підтримка у цьому напрямку з боку влади місцевої та обласної.

Опісля представники обох держав підписали меморандум про порозуміння підтримки дитячих будинків сімейного типу, в якому йдеться про співпрацю у цьому напрямку.

Начальник служби у справах дітей Федір Шульган розповів пристутнім про власні враження від поїздки до Польщі, зробив порівняльний аналіз виховання дітей-сиріт у будинках сімейного типу Любліна та Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Микола Вітенко став ...

КОМЕНТАРІ