У Луцьку відбулася акція «Не псуй місто»

У Луцьку відбулася акція «Не псуй місто»

01.06.13 12:09 0 1276
На Театральному майдані молодь міста взяла участь у акції «Не псуй місто». Захід відбувся з ініціативи громадської організації «Народний патруль» та за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді міської ради. Молоді люди зауважують, що малюнки, які ми бачимо на парканах та спорудах по місту не мають нічого спільного з мистецтвом графіті, а є проявом вандалізму. Вони переконані, що це псує місто та формує у людей хибне уявлення про графіті.

Учасники заходу мали можливість показати свій талант малювати. Кожен охочий міг сісти за мольберт. Крім того, молоді хлопці, які захоплюються графіті, розмалювали азбестові щити, що принесли з собою. Зокрема, вони зобразили В’їзну вежу Луцького замку, промоційний логотип міста тощо.

Зустрівся з учасниками акції й міський голова Микола Романюк. Він зауважив, що графіті – це справді мистецтво і ним займаються талановиті люди. Микола Романюк наголосив, що у Луцьку на окремих об’єктах є намальовані картини у стилі графіті, зокрема, це стіна на вулиці Богдана Хмельницького біля обласного центру зайнятості. За його словами, міська влада готова допомагати таким молодим людям у розвитку їхнього мистецтва. Він запропонував молодим людям походити по місту та підшукати такі площини, які вони могли б розфарбувати. До цього долучиться й міська влада. За його словами, це можуть бути і фасади будинків, і паркани. На його переконання, якщо графітчики намалюють якусь цікаву картину, то це буде милувати око лучан та й принесе користь для міста.

Врешті міський голова запропонував, аби молоді люди протягом місяця підшукали площини для реалізації свого мистецтва та подали у міську раду свої пропозиції та ідеї. Потому знову відбудеться зустріч, де буде обговорено подальші варіанти їх реалізації.

Микола Романюк ще раз зауважив, що головне, аби молодь не малювала на стінах будинків різні надписи, адже це псує вигляд споруд.

Потому Микола Романюк оглянув усі малюнки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Володимир ...
Наступна новина: На Долинщині розпочалось ...

КОМЕНТАРІ