Івано-Франківщина: працівники служби з надзвичайних ситуацій провели День безпеки в дитячому оздоровчому таборі «Перлина Придністров’я»

Івано-Франківщина: працівники служби з надзвичайних ситуацій провели День безпеки в дитячому оздоровчому таборі «Перлина Придністров’я»

01.06.13 10:05 0 957
30 травня працівники Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області провели День безпеки життєдіяльності у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров’я», що в селі Михальче Городенківського району.

«Уже традиційними щозміни є проведення Днів безпеки життєдіяльності за участю працівників служби з надзвичайних ситуацій – зазначає директор закладу Володимир Бурдега. – Така кількагодинна зустріч дає дітям набагато більше інформації з питань безпеки життєдіяльності, аніж теоретичні уроки».

Розпочинаючи заходи фахівці Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області розповіли дітям про основні причини виникнення пожеж на території Прикарпаття, на­га­дали відпочиваючим елемента­рні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися в побуті. Крім того, працівники служби з надзвичайних ситуацій наголосили на основні правила поводження поблизу водойм в період літнього купального сезону, при знаходженні вибухонебезпечних предметів, під час подорожі до лісу та провели для дітей тематичну вікторину з правил безпеки життєдіяльності.

Вихованці позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров’я» також мали чудову нагоду побачити рятувальну техніку та спорядження, приміряти бойовий одяг пожежника-рятувальника та відпрацювати навички гасіння умовного загорання.

Разом з рятувальниками до дитячого оздоровчого табору «Перлина Придністров’я» завітала команда Дружин юних пожежників Чернелицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Рятувальник». У своєму виступі юні рятувальники пропагували правила поводження із вогнем у побуті, нагадали відпочиваючим дії у випадку виникнення пожежі та номери телефонів екстрених служб.

Дні безпеки життєдіяльності пройдуть і в інших дитячих оздоровчих таборах Івано-Франківщини. Такі заходи, як зазначають організатори, без сумніву, вчать молоде покоління відповідальніше ставитися до власної безпеки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ