Чернігів: Соколов запропонував поліпшити механізми казначейського обслуговування місцевих бюджетів

Чернігів: Соколов запропонував поліпшити механізми казначейського обслуговування місцевих бюджетів

01.06.13 12:51 0 806
Чернігівський міський голова Олександр Соколов звернувся до голови Верховної Ради України Володимира Рибака у рамках його робочого візиту до міста з проханням удосконалити механізми казначейського обслуговування місцевих бюджетів. Про це керівник Чернігова сказав під час виступу в обласній раді на зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, підприємств і організацій Чернігівської області.

За словами О. Соколова, через затримки проплат з місцевого бюджету у казначействі міська рада не може виконувати взяті на себе зобов'язання. У таких умовах органи місцевого самоврядування працюють з вересня 2012 року і ситуація схожа у різних містах України.

"Представники організацій не хочуть брати участь у тендерах, бо не розуміють, коли з ними розрахуються", - зазначив міський голова. Він додав, що у Чернігові діють понад 30 цільових комунальних програм, але міськрада не може забезпечити їх своєчасне виконання і не з своєї вини, що складно пояснити мешканцям обласного центру.

На думку керівника Чернігова, поліпшити цю ситуацію може закріплення права органів місцевого самоврядування обслуговуватися у банках державної форми власності за прямими доходами і видатками місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів. А також важливим є встановлення чітких термінів виконання платіжних доручень місцевих бюджетів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ