Чернігівщина: Володимир Рибак взяв участь у відкритті стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів

Чернігівщина: Володимир Рибак взяв участь у відкритті стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів

01.06.13 12:08 0 954
31 травня в рамках робочої поїздки голови Верховної Ради України Володимира Рибака до Чернігівської області відбулося урочисте відкриття стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Функціонування стаціонарного відділення на 65 ліжко-місць дозволить удвічі збільшити чисельність дітей, охоплених реабілітаційними послугами. Додатково у рік тут проходитимуть реабілітацію понад 700 дітей.

Як наголосив у виступі голова Верховної Ради України Володимир Рибак, Президентом України започаткована 21 реформа, спрямована на покращення життя людей. Тож завдання центральної та місцевих влад – робити все можливе для втілення цих реформ в життя.

Особливу увагу Володимир Рибак зосередив на реалізації нових соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на захист дітей, в тому числі і на соціальну адаптацію дітей-інвалідів у суспільстві.

«Нам треба всі засоби і зусилля спрямувати на виховання та всебічний розвиток молодого покоління, яке через 20-25 років виросте і зможе побудувати нову країну. Для цього потрібна економічна і політична стабільність», - зазначив голова Верховної Ради України.

Володимир Рибак назвав знаковим те, що стаціонарне відділення Центру відкривається напередодні Міжнародного Дня захисту дітей та подякував усім причетним до цієї доброї справи, вручив цінні подарунки Верховної Ради, в тому числі комп’ютер для потреб Центру.

А діти, які отримують реабілітаційні послуги в закладі, отримали солодощі до свята.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко назвав відкриття стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів яскравим прикладом ефективності соціальної політики, яка здійснюється в державі.

Він відзначив, що на виконання нових соціальних ініціатив Президента України в області на черзі відкриття п’яти шкіл, продовження роботи по зміцненню медичної ланки особливо на первинному рівні, а також низка інших заходів, що дасть можливість суттєво покращити якість надання соціальних послуг для населення.

«Тільки об’єднавши спільні зусилля на загальну справу ми зможемо досягти вагомих результатів.

Соціальна політика, здійснювана державою, стосується всіх дітей без виключення. І шня присутність на цьому заході Голови Верховної Ради України ще раз підкреслює увагу держави до таких, хоч і невеликих, але важливих для керівництва країни об’єктів», - наголосив Володимир Хоменко.

Очільник області подякував будівельникам та усім небайдужим людям, причетним до відкриття нового корпусу, за втілення задуму, батькам – за мудрість і терпіння, а також висловив сподівання, що цей заклад принесе користь дітям не лише з міста, а й з усієї області.

Символічний ключ від новобудови директору Центру Василю Пасічнику вручив генеральний директор дочірнього підприємства «УкрСіверБуд» Віктор Вереша.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, народний депутат України Владислав Атрошенко та інші гості свята оглянули новозбудоване приміщення та в кабінеті локомоторної терапії ознайомилися з роботою на комплексі Locomat Pro.

Довідка. Основним напрямком діяльності обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів є надання фахових послуг з комплексної реабілітації одночасно 158 дітям-інвалідам області. Якість цих послуг відповідає європейським стандартам. За концепцією комплексної реабілітації, яку розроблено на базі обласного Центру, реалізується мета не тільки відновлення фізичного здоров’я, а й становлення особистісного та соціального статусу дітей-інвалідів.

Досвід роботи Центру і запроваджені його фахівцями методики реабілітації дітей-інвалідів отримали високу оцінку з боку науковців, державних діячів, керівників Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я України і рекомендовані для впровадження в інших регіонах України.

З жовтня 2001 року на базі закладу реалізується державна програма - Концепція ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів. З вересня 2006 року на частині приміщень Центру «Відродження» на правах оренди створений державний заклад «Обласний Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів», який складається з двох відділень: стаціонарного на 30 ліжок та денного перебування на 128 місць. Це дало змогу розширити географію обслуговування дітей з особливими потребами, госпіталізувати дітей з матерями з віддалених районів області.

Інноваційним надбанням 2012 року є встановлений за сприяння Мінсоцполітики комплекс «Локомат», який забезпечує корекцію рухових порушень у дітей з дитячим церебральним паралічем.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ