На Житомирщині минулої доби в обласному перинатальному центрі народилося двадцятеро немовлят

На Житомирщині минулої доби в обласному перинатальному центрі народилося двадцятеро немовлят

01.06.13 08:00 0 1221
Понад рік тому, на реалізацію ініційованого Президентом Національного проектк «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» на базі Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини було створено обласний перинатальний центр. Завдяки сумлінному виконанню персоналом професійних обов’язків і сучасному технічному оснащенню на цей заклад є одним із кращих в Україні.

Із нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей, голова обласної ради Йосип Запаловський, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула, члени опікунської ради обласного перинатального центру та голова ЖОГМО «ХХІ покоління» Віталій Сівко 31 травня відвідали обласний перинатальний центр, де у рамках акції «Народини» привітали жінок, котрі народили дітей і наразі перебувають у закладі.

Як повідомив головний лікар обласного перинатального центру Юрій Вайсберг, за останню добу в обласному перинатальному центрі народилося двадцятеро немовлят. «Загалом під наглядом фахівців центру після народження наразі перебувають 58 новонароджених дітей, а також на передпологовому лікуванні й обстеженні знаходяться майбутні матері», – додав головний лікар. – Разом із тим, щоденно до центру планування сім’ї закладу приймається близько двохсот пацієнтів із різних куточків області».

Охорона здоров’я матерів і дітей – на постійному та особливому контролі обласної влади. Відповідаючи на запитання журналістів під час акції, голова обласної ради Йосип Запаловський зауважив, що і в обласному перинатальному центрі, і в районних пологових будинках працюють висококваліфіковані фахівці, котрі надають якісну допомогу породіллям і новонародженим діткам. «Доказом цього є той факт, що за минулий рік на Житомирщині не зафіксованого жодного випадку материнської смертності при народженні, – продовжив посадовець, акцентуючи на головному: – Тобто кошти, виділені з обласного бюджету на розвиток медицини, ми спрямували правильно. Ми й надалі продовжуватимемо фінансування галузі охорони здоров’я та соціального захисту населення». До того ж, за словами очільника області, додатковим напрямком своєї діяльності, відповідно до настанов Президента України, обласна влада обрала створення соціально-реабілітаційних центрів для дітей із особливими потребами, котрих на території Житомирщини проживає близько 6 тисяч осіб. Так, цього ж дня, 31 травня, за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука у Житомирі відбулося відкриття обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Йосип Запаловський запевнив, що обласна влада працюватиме за обраним курсом і надалі.

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула, котра за сумісництвом є ще й головою опікунської ради обласного перинатального центру, у свою чергу зазначила: «Сьогоднішній захід засвідчує єдність трьох сторін суспільного життя – органів місцевого самоврядування (обласна рада), органів виконавчої влади в області (профільні департаменти облдержадміністрації) та громадського об’єднання (ГО „ХХІ покоління“) у досягненні спільної мети – охороні материнства та дитинства».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутат з Львівщини ...
Наступна новина: Як у Луцьку святкуватимуть ...

КОМЕНТАРІ