Житомирщина: рятувальники області працюють в посиленому режимі в місцях масового відпочинку на водоймах

Житомирщина: рятувальники області працюють в посиленому режимі в місцях масового відпочинку на водоймах

01.06.13 14:21 0 935
Відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю першого заступника голови облдержадміністрації, голови комісії Миколи Олещенка.

На засіданні колегії було розглянуто чотири питання: про заходи щодо безпеки перебування людей на водних об’єктах області у літній період 2013 року та готовність комунальних аварійно-рятувальних служб на воді; про результати вивчення Державною службою України з надзвичайних ситуацій стану організації та проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту в області; Про стан протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки та їх готовність до збирання продукції врожаю 2013 року; Про затвердження Регламенту дій місцевих органів виконавчої влади, формувань та органів цивільного захисту, аварійно-рятувальних служб, залучених сил та засобів при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру, їх ліквідації та мінімізації наслідків.

Найважливіше питання наразі – безпека населення області під час відпочинку біля річок та водойм. Адже з першого червня починається купальний сезон.

«З перших днів літа синоптики обіцяють значне підвищення температурного режиму, тому люди в період відпусток, канікул вирушать відпочивати до водойм. На місцях рівень відповідальності за організацію дозвілля дорослих та дітей повинен бути надзвичайно високим, мають бути готові рятувальні служби, медики, в місцях стихійного купання стояти попереджувальні знаки про заборону або небезпеку купання», - наголосив під час засідання комісії Микола Олещенко.

На території області 382 річки, понад 1800 ставків, не всі місця облаштовані та призначені для купання й відпочинку. Трагічні випадки трапляються саме на місцях стихійного відпочинку на воді.

Наразі рятувальні служби в області вже почали працювати в посиленому режимі з 9 години ранку до 21 години вечора. З командою рятувальників чергує медичний працівник.

Рятувальники завжди готові прийти на допомогу, але громадяни повинні й самостійно дбати про свою безпеку: не купатися в заборонених місцях, не купатися в невідомих водоймах, бути обережними під час керування швидкісними плавзасобіами, особливо поблизу зони купання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Малечі Рівненщини до ...
Наступна новина: Мерія й адміністрація ...

КОМЕНТАРІ