На Рівненщині у подарунок – бібліотека для дітей

На Рівненщині у подарунок – бібліотека для дітей

01.06.13 08:08 0 922
Відтепер у всіх дитячих відділеннях медзакладів Рівненщини є книгозбірні. Це стало можливим у рамках благодійної акції «Бібліотека в подарунок», яку ініціював голова облдержадміністрації Василь Берташ. Річ у тім, що у деяких маленьких пацієнтів курс лікування може бути тривалим. Натомість через це вони не повинні втрачати можливість розвиватися, прокоментував очільник Рівненщини. Нагадаємо, голова облдержадміністрації, який опікується маленькими пацієнтами онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні, неодноразово дарував їм книги. А нещодавно він передав дитячу літературу в бібліотеку ендокринологічного відділення закладу. ж, на передодні міжнародного Дня захисту дітей, до акції долучилися й інші благодійники. Так в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області Ігор Скоріков подарував півсотні видань у відділення отоларингології. Пацієнти відділення хірургії отримали бібліотеку від керівника Рівненської митниці Міндоходів Сергія Лук’янова. Начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Володимир Оглобля завітав у відділення травматології. А депутат Олеся Ткачук вручила книги від фракції «Партії регіонів» в обласній раді дітям, які лікуються в педіатрії.

Тим часом решта відділень обласної дитячої лікарні отримали видання від приватних підприємств області – МП ТЗОВ «Олісма», ТОВ «ОДЕК», ТЗОВ «Компанія «Пульсар і К». А дитячі відділення районних лікарень мають книгозбірні завдяки місцевому керівництву, зокрема головам РДА.

Відтак, у бібліотеки для маленьких пацієнтів обласної дитячої лікарні благодійники передали півтисячі книг, серед яких і казки народів світу, і енциклопедії для наймолодших читачів, і розвиваюча література, і добірка творів Всеволода Нестайка, а ще історії про Гаррі Поттера, «Пригоди Тома Сойєра», «Мауглі», «Гобіт», «Вождь червоношкірих», «Навколо світу за 80 днів», детективи для школярів та інші новинки від сучасних дитячих авторів і класика, відома з дитинства.

Таким чином власні міні-бібліотеки є в 10 відділеннях обласної дитячої лікарні та в 16 районних медзакладах. Тож маленькі пацієнти вільний від процедур час зможуть проводити з користю. А саме на створенні можливостей для всебічного розвитку дітей акцентує Президент України.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ