На Рівненщині в Кам’янській школі, урочисто відкрили пожежний клас-музей

На Рівненщині в Кам’янській школі, урочисто відкрили пожежний клас-музей

01.06.13 16:40 0 1161
31 травня у селі Кам’янка Березнівського району на базі загальноосвітньої школи відбулося урочисте відкриття пожежного класу-музею. У заходах прийняли участь керівництво обласного управління та районного сектору Державної служби з надзвичайних ситуацій, голова районної державної адміністрації Ігор Мельник, директор та педагогічний колектив Кам’янської ЗОШ.

На урочисте відкриття музею зібралися учні школи та почесні гості. Право перерізати символічну червону стрічку було надано голові РДА та офіцерам ДСНС.

Мета створення такого музею виникла вже давно. Протягом того часу і до сьогоднішнього дня, силами рятувальників і освітян м.Березне, за суттєвої допомоги з боку начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Володимира Оглоблі та голови райдержадміністрації Ігоря Мельника було здійснено сучасний ремонт приміщення, відведеного під музей, а також наповнення його різноманітною профілактично-роз’яснювальною літературою, стендами, плакатами, листівками, архівними фотоматеріалами, а саме головне – історичним та сучасним спецобладнанням бійців Служби порятунку, що використовується у їх повсякденній роботі.

Робота класу-музею спрямована на прищеплення дітям поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомогу в оволодінні дошкільнятами та учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності, а також виховання молоді на прикладах мужності вогнеборців. До речі подібний але більшої потужності дитячий пожежний клас-музей під назвою «Промінець» вже з 2004 року діє у м.Рівне, якому у 2010 році було присвоєно цілком заслужене звання – «Народний». Крім того, на сьогоднішній день в області створено та функціонує ще 3 пожежних-класи музеї.

Як зазначив начальник ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля: «На сьогоднішній день подібні класи-музеї пожежно-рятувальної служби створюються у всіх районах області і до початку нового навчального року будуть готові приймати дітей та гостей нашого краю. Адже головна мета їх створення – це посилення профілактичної-роз’яснювальної роботи з серед дітей з питань більш поглибленого навчання їх вимогами правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а це в свою чергу забезпечить зменшення випадків виникнення пожеж, надзвичайних подій та вбереже від трагедій найцінніший скарб людства – дитяче життя».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1 червня - обласне свято ...
Наступна новина: В Луцьку на Театральному ...

КОМЕНТАРІ