На Рівненщині привітали дошкільнят з Міжнародним днем захисту дітей

На Рівненщині привітали дошкільнят з Міжнародним днем захисту дітей

01.06.13 15:01 0 833
«А ви знаєте, що таке податки? Чи чули ви для чого вони нам потрібні?» - з цього запитання розпочалась зустріч фахівців ДПІ у м. Рівному з дітками дошкільного навчального закладу № 41 «Чомусик». Захід відбувався у рамках святкування Міжнародного дня захисту дітей.

Відповіді, що пролунали з дитячих вуст, вирізнялись безпосередністю та невимушеністю, проте всі зійшлися в одному, що податки – це гроші, які необхідні кожному і без яких порядку у державі не буде.

Щоб краще зрозуміти податкові терміни, суть оподаткування заступник начальника ДПІ у м. Рівному Ірина Груздєва презентувала малечі книжечку «Податкова абетка», де у віршах, доповнених яскравими ілюстраціями, в доступній формі розказано про такі непрості поняття, як податок, бюджет, розказано про необхідність сплати таких важливих для держави платежів.

А після урочистостей всі учасники заходу в дружній атмосфері переглянули анімаційний фільм «Місто мрії», в якому цікаво та зрозуміло розповідається про податки, а також демонструються всі переваги їх вчасної сплати у державний бюджет України.

Керівник дитячого закладу Валентина Веремейчук зазначила, що можливо податкова тема і є складною для дошкільнят, але сучасні діти – це нове покоління, яке дуже добре поінформоване, «комп’ютеризоване». Вони вільні від стереотипів, розумні, самостійні, не закомплексовані та динамічні, адже народилися в часи шалених ритмів та інформаційного перенасичення, тож швидко все вбирають, опановують нове. А щоб їм легше було зрозуміти саме тему податків, то й, справді, робити це краще через казки, мультики, пояснювати на конкретних прикладах.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ