У Тернополі відбулася акція “Обміняй цигарку на цукерку” до Всесвітнього Дня без тютюну

У Тернополі відбулася акція “Обміняй цигарку на цукерку” до Всесвітнього Дня без тютюну

01.06.13 12:06 0 899
У Тернополі, за сприяння департаменту охорони здоров’я ОДА, обласним та міським центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Товариством Червоного Хреста та КУТОР “Центр здоров’я” проведено соціально-профілактичну та просвітницьку акцію “Обміняй цигарку на цукерку” до Всесвітнього Дня без тютюну.

Тема Всесвітнього дня без тютюну у 2013 році визначена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) як: “Заборона реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів”.

Всесвітній день без тютюну дозволяє пропагувати конкретні заходи з боротьби проти тютюну і сприяти дотриманню Рамкової конвенції ВООЗ з питань боротьби проти тютюну. Вживання тютюну є основною попереджуваною епідемією, з якою зустрічається співтовариство у сфері охорони здоров'я.

Так, приміром 32 країни вже ввели заборону на рекламу тютюну і спонсорування тютюновими компаніями добродійних заходів.

У ході акції “Обміняй цигарку на цукерку” буде проведено обмін цигарок на цукерки. Так діяв інформаційний майданчик на тему «Здоровий спосіб життя - це збереження та зміцнення здоров'я».Бажаючі провели вимірювання артеріального тиску та рівня цукру в крові; ваги, а це понад 300 осіб.

Серед молоді та дорослого населення було розповсюджено просвітницькі листівки з питань здорового способу життя, а також лікарями КУТОР “Центр здоров’я” проведені консультації щодо здорового способу життя та профілактики захворювань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині для ...
Наступна новина: Чернігівщина: Володимир ...

КОМЕНТАРІ