На Тернопільщині розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспорту подають лише юридичні особи

На Тернопільщині розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспорту подають лише юридичні особи

01.06.13 10:26 0 764
Перша реєстрація транспортного засобу – це реєстрація, яка здійснюється уповноваженими державними органами України щодо цього транспортного засобу в Україні вперше.

Першій реєстрації підлягають також і автомобілі, які були у вжитку, однак на території України до цього не були зареєстровані.

Після першої реєстрації транспортних засобів в Україні юридичні особи в десятиденний термін повинні подати до територіального органу Міндоходів за своїм місцезнаходженням та місцем реєстрації транспортного засобу розрахунок суми збору за такі транспортні засоби за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21.12.2012 №1405.

До такого розрахунку обов’язково слід додати копії реєстраційних документів, завірених відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.

За неподання цього розрахунку до платника можуть застосовуватись відповідні штрафні санкції згідно зі ст.128 Податкового кодексу, оскільки розрахунок суми збору за першу реєстрацію вважається податковою декларацією.

Положеннями Податкового кодексу передбачено пільги зі сплати збору за першу реєстрацію транспорту. Зокрема, від сплати цього збору звільняються транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріартричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

Також збір не сплачується за легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500см?, придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

Проте, якщо такі транспортні засоби відчужуються (змінюється власник з вищевказаних організацій на будь-якого іншого) – їх нові власники повинні сплатити збір у порядку і умовах, передбачених Податковим кодексом.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: в області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ