У шести районах Львівської області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня

У шести районах Львівської області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня

01.06.13 16:52 0 1014
Упродовж двох останніх місяців в області спостерігається позитивна тенденція до скорочення загальної суми боргу з виплати заробітної плати. Так, упродовж березня – квітня  заборгованість із виплати заробітної плати  зменшилася на 10,6 млн. грн. (15,6%). Про це йшлося на засіданні Колегії Львівської обласної державної адміністрації, яке відбулось 31 травня, під керівництвом голови ОДА Віктора Шемчука.

Зокрема, під час засідання розглянули питання про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах боржниках Львівської області.

Як доповів директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Мартиняк, станом на 1 травня 2013 року загальна сума боргу становить 57,2 млн. гривень. Порівняно з початком року зменшення становить 1,1 млн. гривень (2,0%). Упродовж квітня борги зменшилися на 4,8 млн. грн. (7,7%).

Варто також відзначити, що у 6 адміністративно – територіальних одиницях області, а саме: Буському, Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Самбірському, Турківському районах заборгованість із виплати заробітної плати повністю відсутня.

«Однак, зведений графік погашення боргів станом на 1 травня цього року не виконується  у повному обсязі, оскільки фактично графік виконаний на 49,5%», – повідомив В.Мартиняк.

Також він відзначив, що 13 адміністративно-територіальних одиниць області графік погашення боргів виконують, а саме:м. Дрогобич, м. Моршин, м. Самбір, м. Стрий та Бродівський, Буський, Жовкіський, Золочівський, Миколаївський, Перемишлянський, Радехівський, Самбірський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський райони. Решта районів та міст не виконують графік погашення боргів.

Віктор Шемчук зазначив, що робота щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати недостатня і висловив своє незадоволення тим, що 6,6 тис. працівників області несвоєчасно отримують заробітну плату.

Зазначимо, що з початку поточного року їх кількість практично не змінилася.

За результатами засідання Колегії голова облдержадміністрації Віктор Шемчук дав доручення головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення розробити та надати керівництву облдержадміністрації план невідкладних заходів щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати на кожному підприємстві-боржнику.

Також він зобов’язав їх ініціювати притягнення керівників підприємств-боржників до відповідальності за невиконання графіків погашення боргів з виплати заробітної плати.

«Ми повинні постійно контролювати виконання графіків та моніторити стан погашення боргів із виплати заробітної плати, а також надавати підприємствам-боржникам практичну допомогу в частині залучення інвестицій, освоєння інноваційної продукції та запровадження енергоощадних технологій з метою покращення фінансово-економічного стану цих підприємств», – резюмував очільник Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ