На Львівщині на форумі "Золотий мольберт" Петро Колодій разом з юними художниками розписував скляні тарелі

На Львівщині на форумі "Золотий мольберт" Петро Колодій разом з юними художниками розписував скляні тарелі

01.06.13 14:40 0 1038
У Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові відбувся фінал Міжнародного конкурсу "Золотий мольберт". Переможці Міжнародного пленеру 2012 року на скляних тарелях створювали живописні композиції вітражними фарбами. Один із тарелів довірили розмалювати голові Львівської обласної ради свободівцю Петрові Колодію. Допомагав йому один із фіналістів – 10-річний львів'янин Петро Рижук.

Разом із юним художником голова обласної ради намалював пейзаж. Як розповіла ініціатор та організатор форуму "Золотий мольберт" Ольга Михайлюк, до фіналу вийшли школярі зі Львова, Дрогобича, Донецька, а також з Білорусі. Зокрема, серед фіналістів - Петрик Рижук та його двоє молодших братів – шестирічний Олег та восьмирічний Роман. Хлопчики є постійними учасниками фестивалів та конкурсу пленерного малюнка "Золотий мольберт", причому двоє молодших вже отримували найвищу нагороду конкурсу. Напередодні у львівській галереї "Мадам Пальмгрен" відкрилася персональна виставка Рижуків.

поважне журі у складі відомих художників визначатиме найкращі роботи, а завтра відбудеться нагородження переможців .

Щорічні міжнародні фестивалі і конкурси пленерного малюнка "Золотий мольберт" проводяться у Львові з 2003 року. Організовує їх Благодійний фонд "Львівська дитяча галерея", заснований Ольгою Михайлюк. Фонд проводить міжнародні виставки пленерного малюнка дітей та молоді спільно з Національним та іншими музеями в місті Львові, Києві, здійснює пересувні виставки в Україні та за її межами. З 2010 року на базі Фонду заснована віртуальна Міжнародна академія мистецтв "Мистецтво без кордонів", мета якої залучити максимальну кількість молодих людей до організації навчальних занять і майстер-класів у Львові, Карпатах на базі Підбузької малої академії мистецтв, творчого спілкування та відпочинку на пленерах як в Україні так і за її межами. Учасниками форуму "Золотий мольберт" є діти з різних міст України віком від 5 до 17 років. У цьогорічному заході беруть участь близько 500 дітей. У програмі форуму: майстер-класи, виставки, свято дитячої творчості, пленери в Карпатах, Міжнародна конференція "Дитяча творчість на пленері".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині – свято ...

КОМЕНТАРІ