Львівська обласна рада звернеться до Верховної Ради про підтримку законопроєкту Ірини Сех

Львівська обласна рада звернеться до Верховної Ради про підтримку законопроєкту Ірини Сех

01.06.13 11:41 0 1073
На засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати розглянули звернення народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку.

Ірина Сех проінформувала про законопроєкт від 29.01.2013 №2126 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку", ініціаторкою якого вона є. За словами свободівки, документ ставить за мету можливість забезпечення виконання органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", не зменшуючи, порівняно з 2011-2012 роками, відсотка відрахувань екологічного податку до місцевих бюджетів.

Законопроєкт пропонує з 1 січня 2014 року повернутися до розподілу коштів екологічного податку, який був передбачений Бюджетним кодексом України під час його ухвалення, а саме: 50 відсотків коштів податку запропоновано зараховувати до спеціяльного фонду сільських, селищних, міських бюджетів; 20 відсотків – до спеціяльного фонду обласних бюджетів та бюджету Автономної Республіки Крим; 30 відсотків – до спеціяльного фонду державного бюджету.

Зазначимо, що цей законопроєкт одностайно підтримали народні депутати – представники всіх політичних партій на засіданнях Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, а також Комітету з питань бюджету Верховної Ради України.

На переконання народного депутата України Ірини Сех, голосування за зазначений законопроєкт під час пленарного засідання Верховної Ради України буде залежати від принципової позиції керівників органів місцевого самоврядування. Тому Ірина Сех звернулася до Львівської обласної ради із пропозицією надіслати відповідне звернення до Верховної Ради України.

Депутати одностайно підтримали пропозицію голови комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Олексія Балицького, який запропонував винести на найближче засідання сесії облради відповідний проєкт рішення. Депутат запропонував звернутися до Верховної Ради України про підтримку законопроєкту як такого, що спрямований на підсилення ролі та зміцнення фінансової бази місцевого самоврядування в Україні, а також закликати районні та міські ради ухвалити аналогічні звернення.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях стартувало ...
Наступна новина: Рівненська митниця ...

КОМЕНТАРІ