Андрій Рікота: "Корупційна складова сучасної моделі львівської медицини – наслідок несприйняття реформ командою Садового"

Андрій Рікота: "Корупційна складова сучасної моделі львівської медицини – наслідок несприйняття реформ командою Садового"

01.06.13 09:27 0 1510
Нахабне ігнорування доручення сесії Львівської міськради, щодо напрацювання концепції функціонування та модернізації галузі охорони здоров'я м. Львова свідчить про відсутність цілісної стратегії розвитку медицини у команди Садового. Про це 31 травня 2013 року повідомив голова тимчасової контрольної комісії з вивчення стану галузі охорони здоров'я у м. Львові, свободівець Андрій Рікота.

Як зазначив депутат, в стратегії конкурентоспроможності Львова, на яку досить часто посилається міський голова, чітко визначені ключові бар'єри для розвитку міста, а саме: корупція та бюрократія, нестача інновацій, нестача якісних послуг для жителів міста, тіньова економіка. І ці явища просто взірцево сконцентровані в галузі охорони здоров'я міста Львова.

"У багатьох містах, на відміну від Львова, існують програми розвитку галузі охорони здоров'я, які фактично є орієнтирами виведення медицини з того стану, який є . Так, є "Міська цільова програма здоров'я" (Одеса), "Комплексна галузева програма розвитку охорони здоров'я" (Миколаїв), "Стратегія реформ в галузі охорони здоров'я м. Тернополя на 2012 – 2016 р.", "Програма економічного і соціального розвитку галузі охорони здоров'я м. Кіровограда на 2013 р." тощо. Ще 27 грудня 2012 року на пленарному засіданні сесії ЛМР депутати протокольним дорученням зобов'язали начальника Управління охорони здоров'я Володимира Зуба не пізніше 1 лютого 2013 року подати на розгляд та затвердження сесії ЛМР концепцію функціонування та модернізації галузі охорони здоров'я м. Львова. Але жодної програми чи концепції станом на 30 травня 2013 року начальник УОЗ нам так і не надав", – зазначив Андрій Рікота.

Депутат переконаний, що команді Садового є вигідним збереження існуючої системи із вираженим аспектом неформальних корупційних платежів, відсутністю мотивації у лікарів та закритістю від суспільства.

"Очільник львівської медицини не хоче або просто не спроможний запропонувати ті зміни, які є вкрай необхідними. Система, яка працює за типовим розподільчим, а не продуктивним принципом, тримається лише завдяки відданості та професійності медичних працівників. А у керівництва, напевно, і без цього все добре. Ненадання відповідей на депутатські запити, замовчування інформації про проведення зустрічей, перешкоджання отриманню фактів про стан медицини у м. Львові та невиконання доручень Львівської міської ради – ось ті методи, якими діє Управління охорони здоров'я. Всі ці дії слід розцінювати як зневажливе ставлення до своїх посадових обов'язків, тобто мають ознаки грубого порушення законодавства", – додав Андрій Рікота.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Житомирі пройшов ...

КОМЕНТАРІ