На Закарпатті урок з безпеки життєдіяльності рятувальники провели у підшефній школі-інтернаті

На Закарпатті урок з безпеки життєдіяльності рятувальники провели у підшефній школі-інтернаті

01.06.13 15:32 0 1099
Напередодні Дня захисту дітей та в рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності ужгородські рятувальники завітали до Часлівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів. Даний спеціалізований навчальний заклад є підшефним Державної служби з надзвичайних ситуацій в Україні, отож його вихованцями рятувальники опікуються вже давно. Пам’ятаючи про своїх підопічних, рятувальники завжди вітають вихованців школи та педагогічний колектив зі святами. А 31 травня, вони завітали до дітей з виховною метою.

Як запобігти нещасним випадкам, убезпечити себе та оточуючих від різного роду надзвичайних ситуацій – ось про що йшла мова під час зустрічі.

Школярі мали можливість побачити бойовий одяг пожежника-рятувальника, спеціальне обладнання та спорядження, в якому доводиться працювати бійцям служби «101» під час гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги людям. Бійці ДСНС продемонстрували всім присутнім гідравлічні ножиці, які дуже швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки. Зацікавила учнів і пневмоподушка, котра здатна легко підняти автомобіль вагою до 20 тонн. Особливу увагу школярів працівники служби з надзвичайних ситуацій звернули на дотримання правил безпечної поведінки під час літніх канікул, зокрема нагадали вихованцям про безпеку поблизу водойм та під час відпочинку в лісі.

Проведенню таких заходів приділяється велика увага в Управлінні ДСНС, адже чим більше діти будуть знати про небезпеку пожеж, а головне вмітимуть правильно діяти в екстремальній ситуації - тим менше з ними буде траплятися неприємностей.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Національному музеї у ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині у с. ...

КОМЕНТАРІ