Хмельницька область: підбито підсумки проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

Хмельницька область: підбито підсумки проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

01.06.13 10:27 0 1004
31 травня в Гарнізонному клубі Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області за участю директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майора служби цивільного захисту Василя Стоєцького та голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи відбулась розширена міжвідомча нарада з підведення підсумків проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій Хмельницької області, яке тривало з 28 по 30 травня.

У нараді взяли участь начальники цивільного захисту міст і районі області, спеціалізованих служб цивільного захисту та начальники районних підрозділів Головного управління ДСНС.

Протягом трьох діб робоча група ДСНС перевіряла готовність органів управління та сил цивільного захисту Хмельницької області до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Учасники навчань відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, обласної, міської та районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Крім того, перевірялись дії органів управління та сил за додатковими ввідними.

Практично були відпрацьовані дії аварійно-рятувальних, комунальних, спеціалізованих служб цивільного захисту області та оперативно-рятувальної служби ГУ ДСНС при ліквідації наслідків несприятливих погодних умов на території області, гасінні пожежі та проведенні аварійно-рятувальних робіт на Хмельницькій спеціалізованій школі інтернат №2, ліквідації пожежі та наслідків аварії на Хмельницькій атомній електростанції із відпрацюванням заходів з евакуації населення, проведенні аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт під час підтоплень територій м. Кам’янець-Подільського.

Голова робочої групи ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький відзначив, що командно-штабне навчання було проведено на високому рівні. Він побажав усім його учасниками і надалі спрямовувати свої зусилля передусім на попередження виникнення надзвичайних ситуацій в регіоні, а в разі необхідності діяти за призначенням, використовуючи усі наявні ресурси для подолання та мінімізації їх наслідків.

У свою чергу голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха подякував робочій групі ДСНС за організацію змістовного та корисного для краю командно-штабного навчання, надання методичної допомого щодо вирішення проблемних питань цивільного захисту, об’єктивну оцінку готовності територіальної підсистеми протидіяти надзвичайним ситуаціям і запевнив, що обласна державна адміністрація докладе максимум зусиль для підвищення готовності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельниччини діяти за призначенням задля досягнення основної мети – захисту життя та здоров’я подолян.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові ...

КОМЕНТАРІ