На Житомирщині колегія департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації розглянула питання підготовки підвідомчих установ до роботи в осінньо-зимовий період

На Житомирщині колегія департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації розглянула питання підготовки підвідомчих установ до роботи в осінньо-зимовий період

02.06.13 19:21 0 1100
Основним питанням порядку денного колегії департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, що відбулася 31 травня під головуванням начальника департаменту Галини Корінної, стало питання про підготовку підвідомчих установ системи соціального захисту населення до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

На засідання, окрім членів колегії, були запрошені директори територіальних центрів соціального обслуговування, центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, інтернатних установ, яким Галина Корінна подякувала за хорошу роботу впродовж осінньо-зимового опалювального сезону 2012-2013 рр. і висловила сподівання на подальшу злагоджену і організовану співпрацю.

В інтернатних закладах області утримується 2,5 тис. інвалідів, дітей-інвалідів, громадян похилого віку. За минулий рік до будинків-інтернатів було влаштовано 226 одиноких громадян похилого віку та 101 особу з психоневрологічним розладом. Вартість одного підопічного інтернатного закладу складає 112,2 грн. Такі дані навів заступник начальника управління соціального захисту населення Анатолій Д’яченко.

Деякі соціальні заклади області мають підсобні господарства, які забезпечують 30% харчування своїх підопічних. Так, у допоміжних господарствах інтернатних установ було вирощено 80 т картоплі, 109 т інших овочів, вироблено 19 т м’яса.

В області діють 28 територіальних центрів, які обслуговують 43,9 тис. одиноких непрацездатних громадян. На їх роботу у минулому році було спрямовано 47,3 млн. грн., що складає близько 80% від потреби.

Одним із напрямків роботи, якій потрібно приділити більше уваги, є соціальний захист бездомних громадян і осіб, звільнених з місць позбавлення свободи. Нагальним завданням є створення центру обліку бездомних громадян.

Серед основних проблем, що стоять перед підвідомчими установами системи соціального захисту населення області в рамках підготовки до нового опалювального сезону, за словами Галини Корінної, є заміна котельного обладнання, системи опалення, системи водогінних мереж, протипожежні системи, стан покрівлі.

Члени колегії і запрошені розглянули також питання про видачу автомобілів, про влаштування до інтернатних установ громадян похилого віку та інвалідів, про використання коштів, які підлягають перерахуванню Пенсійним фондом установам, де особи перебувають на повному державному утриманні.

На завершення колегії всі присутні були запрошені на урочисте відкриття Житомирського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: На Житомирщині маленькі ...

КОМЕНТАРІ