На Рівненщині у Міжнародний день захисту дітей рятувальники влаштували виставку пожежно-рятувальної техніки та спецобладнання

На Рівненщині у Міжнародний день захисту дітей рятувальники влаштували виставку пожежно-рятувальної техніки та спецобладнання

02.06.13 13:06 0 937
У Міжнародний день захисту дітей 1 червня, в центрі міста Рівного, на літньому майданчику торгово-розважального центру «Злата Плаза», зібралося багато дітлахів, дорослих та випадкових перехожих. Хтось прийшов сюди цілеспрямовано, знаючи про захід, когось просто привабили пожежно-рятувальні автомобілі та спеціальне рятувальне обладнання. Місце проведення заходу рятувальниками було вибране не випадково, адже саме цей заклад відвідує найбільша кількість рівнян та гостей нашого міста.

В рамках проведення Тижня з основ безпеки життєдіяльності, співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та організували виставку пожежно-рятувальної та спеціальної інженерної техніки. Діти та усі охочі мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання. З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше вразив всіх бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарати захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

Піротехніки облуправління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі. У процесі заходу рятувальники звертали увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути трагічних наслідків. Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження сапера, яке, до речі, не є вже таким й легким.

Не менш цікавим для школярів виявився і автомобіль пересувної хіміко-радіометричної лабораторії. Бійцям даного підрозділу часто доводиться виїжджати на виклики пов’язані з хімічною та радіаційною загрозами. Діти з цікавістю приміряли на себе захисні костюми та маски, знайомилися з дозиметрами та спеціальним обладнанням.

І діти, і дорослі з задоволенням фотографувалися на згадку біля пожежно-рятувальної техніки, а найсміливішим дітлахам, переважно школярам, вдалося в ній навіть посидіти. Бійцям Держслужби з НС дуже приємно було чути слова вдячності батьків за цікаву і пізнавальну програму. Усі діти залишилися задоволені, і в їх так зване «професійне свято» дізналися багато корисного й цікавого, а це основне, що намагалися для них зробити рятувальники.

Участь у святкуванні також узяли творчі колективи студії «Небесна колискова», які запальними танцями на літній сцені розважали усіх присутніх протягом усього дійства.

«Ми намагалися зробити все можливе, щоб усі бажаючі провели час весело, а головне – з користю. Завдяки рятувальникам діти мали можливість закріпили свої знання у сфері безпеки життєдіяльності, які протягом року вивчали за шкільними партами. Життя доводить серйозну необхідність отримання таких знань, адже збереження життя дитини – це першочергове завдання дорослого» – відмітив перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ