На Житомирщині маленькі Герої живуть серед нас

На Житомирщині маленькі Герої живуть серед нас

02.06.13 19:31 0 1103
31 травня о 23:40 на пункт зв’язку 10 державної пожежно-рятувальної частини міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку в селі Броницька Гута Новоград-Волинського району. Диспетчером ДПРЧ-10 відразу дана інформація була передана водію-пожежному місцевої пожежної охорони. Пожежу було повністю ліквідовано о 00 годин 10 хвилин.

При проведенні перевірки по даному факту пожежі було встановлено, що 44-річна господарка будівлі - безробітна, проживає сама із трьома дітьми – 2001, 2004 та 1998 років народження, зловживає спиртними напоями та має постійні конфлікти з односельчанами.

Напередодні пожежі до неї прийшла подруга разом з 7 річною донькою. Зі слів сільського голови, в той день подруги вживали алкогольні напої, а під вечір пішли до місцевого клубу, залишивши без нагляду в будинку малолітніх дітей. Старша дочка Наталія в цей час неподалік гуляла з подругою. Опісля, повернувшись додому, відразу відчула запах диму. Дівчинка забігла в одну із кімнат та побачила, що від запаленої на столі свічки, яку залишила її мати, загорілись матраци, ковдра та інші домашні речі. Не дивлячись на юний вік, вона не розгубилась. Наталія відразу збудила дітей та вивела їх на подвір’я. Згадавши, що в палаючому будинку залишилися документи, вона повернулася туди та винесла разом з документами теплий одяг для дітлахів. Отямившись трохи він того, що сталося, вона не гаячи ні хвилини розшукала свою «безвідповідальну» матір та сповістила її про те, що сталося. Ймовірною причиною пожежі могла стати та злощасна свічка, залишена господаркою, адже у будинку відсутня електричне освітлення.

Маленькою рятівницею є Потайчук Наталія, 1998 року народження, учениця 9 класу Броницькогутянської загальноосвітньої школи. Завдяки її героїзму малюки залишилися жити!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині колегія ...
Наступна новина: В Луцьку у літній період ...

КОМЕНТАРІ