На Львівщині стрийські свободівці збирають інформацію про всіх героїв визвольної боротьби у селах району

На Львівщині стрийські свободівці збирають інформацію про всіх героїв визвольної боротьби у селах району

02.06.13 09:12 0 1115
Депутати Стрийської районної ради від ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький та Євген Боженко, депутат Стрийської міської ради Василь Пронів взяли участь у зборах Стрийської станиці братства УПА. Свободівці прозвітували перед ветеранами про діяльність організації та, зокрема про депутатську роботу.

Як зазначив Мар'ян Берездецький, депутати вважають своїм обов'язком контролювати використання бюджетних коштів, зокрема найближчим часом вони перевірять використання грошей на дитячий відпочинок.

Стрийські свободівці здійснюють активну пошукову роботу у напрямку збереження національної історичної спадщини. Зокрема, їм вдалося відшукати інформацію про брата полковника УПА Олекси Гасина – Матія, який воював у лавах Карпатської Січі. "Ми маємо на меті зібрати в селах району інформацію про всіх учасників національно-визвольних змагань, усіх, хто боровся в лавах Січових стрільців, УПА, Карпатської Січі, дивізії "Галичина". А до 1 вересня плануємо виготовити меморіальні таблиці, в яких вписати імена всіх героїв з кожного населеного пункту та подарувати їх місцевим школам", - зазначив Мар'ян Берездецький.

З метою національного-патріотичного вишколу молоді стрийські свободівці планують організувати 1-7 липня трудових табір у селі Нижня Стинава, щоб відновити криївку УПА на горі Крушина та впорядкувати територію довкола.

На завершення зустрічі свободівці подарували ветеранам УПА літературу на історичну тематику.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ