Чернігів з робочим візитом відвідав Голова Верховної Ради України

Чернігів з робочим візитом відвідав Голова Верховної Ради України

02.06.13 15:33 0 1307
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак учора, 31 травня, з робочим візитом відвідав Чернігів.

Він побував на ПРаТ "Чернігівський автозавод", де ознайомився з роботою підприємства. Під час спілкування із журналістами керівник парламенту наголосив на необхідності створення нових робочих місць. Також він сказав про важливість дружніх відносин із сусідніми країнами, що дозволить реалізовувати продукцію місцевих виробників. В.Рибак пообіцяв у бюджеті 2014 року передбачити кошти для закупівлі автобусів та тролейбусів для міст України. Адже вже є необхідність заміни 25 тис. автобусів, що забезпечують міські перевезення. Керівництво чернігівського підприємства запевнило, що наразі є всі умови для збільшення обсягів виробництва.

Також В. Рибак взяв участь у відкритті нового корпусу обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження". А в Чернігівській обласній раді провів зустріч з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, підприємств і організацій Чернігівської області.

У своєму виступі В. Рибак підкреслив, що розвиток місцевого самоврядування в Україні вбачає децентралізацію управління та фінансової системи. За його словами, 60 % фінансів мають залишатися на місцях. "Якщо буде продовжуватися централізація, ми не вирішимо питань, які виникають у регіонах", - сказав політик. Він підкреслив, що держава повинна лише володіти фінансами на забезпечення діяльності державних інституцій та вирівнювання.

Голова Верховної Ради назвав неправильною схему, коли кошти з регіонів надходять до столиці, а потім там розподіляються.

В. Рибак також зауважив, що зміна схеми фінансування областей зможе поліпшити благополуччя людей. "Тільки через регіони буде покращуватися життя і буде підніматися Україна", - підкреслив політик.

Під час візиту до Чернігова Голову Верховної Ради супроводжували голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 125 юних волинян взяли ...
Наступна новина: Луцька міська рада вітає ...

КОМЕНТАРІ