На Тернопільщині з метою запобігання виникнення пожеж проведене комплексне відпрацювання житлового сектору в села Озерна

На Тернопільщині з метою запобігання виникнення пожеж проведене комплексне відпрацювання житлового сектору в села Озерна

02.06.13 14:52 0 1096
З початку 2013 року у Тернопільській області виникло 382 пожежі, внаслідок яких загинули 12 людей. В переважній більшості винуватці лиха – самі люди. Адже нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у підсумку призводить до непоправного лиха. Основними причинами пожеж залишаються необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення.

Найбільше занепокоєння викликають категорії населення, що складають так звану групу ризику: соціально-неблагополучні сім’ї, багатодітні та малозабезпечені, одинокі престарілі, громадяни, схильні до зловживання алкоголем та особи без певного місця проживання. Саме «завдяки» їм, за статистикою, виникає найбільша кількість пожеж.

З метою профілактики виникнення пожеж та загибелі на них людей в житловому секторі здійснюються комісійні відпрацювання населених пунктів та зазначених категорій громадян.

30 травня, працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, спільно з співробітниками міліції, представниками районного відділу освіти, соціальних служб, комунальних установ та місцевих органів виконавчої влади проведено відпрацювання села Озерна Зборівського району.

Під час заходу з сільськими головами Зборівського району була проведена семінар-нарада, на якій підіймалось чимало важливих питань. Найбільшу кількість обговорення викликала тема навчання населення правил пожежної безпеки та профілактики пожеж в житловому секторі.

Також цього дня рятувальники, спільно з представником відділу освіти провели в дошкільному закладі села Озерна профілактичні бесіди з дітьми на тему недопущення виникнення пожеж, внаслідок дитячих пустощів з вогнем, а також вручили малюкам подарунки – розмальовки на протипожежну тематику.

Майже увесь день рейдова група проводила з мешканцями домоволодінь профілактичні бесіди, роз’яснювала вимоги правил пожежної безпеки в побуті. В ході відпрацювання населеного пункту було здійснено обхід близько 40 дворів. Фахівці інструктували громадян з питань експлуатації електронагрівальних приладів, електромережі, приладів пічного опалення, тощо. Роздавали тематичні пам’ятки й листівки попереджувального змісту на протипожежну тематику та надавали практичну допомогу. В переважній більшості селяни охоче спілкувалися з фахівцями та уважно прислухалися до їх порад.

Такі заходи для нашої області є традиційними. Вони проводяться з метою запобігання виникнення пожеж в помешканнях жителів краю та будуть проводитися і надалі. Адже, як показує практика, найефективнішим способом впливу на свідомість та вчинки людини є особисте спілкування.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області звертається до мешканців краю: громадяни, дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить, у першу чергу, від вас самих.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ