Школярі з Сокаля представлятимуть Львівщину в «Артеку»

Школярі з Сокаля представлятимуть Львівщину в «Артеку»

02.06.13 18:26 0 1147
Нещодавно команда школярів 5-6 класів Сокальської гімназії імені Олега Романіва вирушила до Криму для участі у фінальних змаганнях Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя». Цей цікавий спортивний захід, який вже втретє ініціює Національний олімпійський комітет України, відбудеться з 1 до 7 червня в Міжнародному Дитячому Центрі «Артек», за участю найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей з усіх 27 регіонів України. Про це повідомила заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Оксана Вацеба.

Команда Сокальської гімназії імені Олега Романів, здобувши перемогу в обласному етапі, представлятиме Львівську область на цих всеукраїнських змаганнях. Львівську делегацію очолює представник відділення НОК України у Львівській області, учасник двох Зимових Олімпійських Ігор, стипендіат НОК України, львівський санкар Юрій Гайдук та вчитель фізкультури Ольга Лаговська з Сокаля.

Зазначимо, що в Криму упродовж тижня діти змагатимуться у таких етапах: «презентація команд», естафета, «олімпійська вікторина» та рухливій грі, а також уславлені олімпійці проводитимуть ранкову гімнастику, майстер-класи та житимуть цілий тиждень разом з дітлахами.

В урочистій церемонії відкриття, яка відбудеться 2 червня, візьмуть участь Олімпійські чемпіони Олександр УСИК (бокс), Ірина МЕРЛЕНІ (вільна боротьба), Інна ОСИПЕНКО-РАДОМСЬКА (веслування на байдарках), Олексій ТОРОХТІЙ (важка атлетика), Юрій ЧЕБАН (веслування на каное) та інші.

Довідка: 

Обласний фінал Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» відбувся 30 квітня ц.р. за участю 28 команд – переможців районних та міських етапів «Олімпійського лелеченя» на одній з найкращих спортивних арен Львівщини – навчально-спортивній базі літніх видів спорту МО України (СКА). Гостями свята були також команда учнів української гімназії імені Маркіяна Шашкевича з міста Перемишля (Республіка Польща) та команда дітей з реабілітаційного центру «Джерело» (місто Львів). 

За підсумками усіх конкурсів загальну перемогу виборола команда з Сокальського району (гімназія імені Олега Романіва, вчитель О.Лаговська), яка і в минулому році представляла Львівщину на всеукраїнському фіналі в Міжнародному дитячому центрі «Артек». Друге місце посіла команда з міста Червонограда (ЗОШ №8, вчителі О.Дяків та Г.Шабля), а на третю сходинку п’єдесталу піднялися учні з міста Львова (НВК імені В.Симоненка, вчителі С.Дмуховська та О.Василитчук).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 31 травня 2013 року ...

КОМЕНТАРІ