На семінарі-тренінгу у Львові обговорили конкурентоспроможність регіонів України

На семінарі-тренінгу у Львові обговорили конкурентоспроможність регіонів України

02.06.13 11:46 0 1048
31 травня 2013 року в обласній державній адміністрації за сприяння департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості проведено навчальний семінар-тренінг  на тему «Індекс конкурентоспроможності регіонів України: Львівська область», який був організований за участю Фонду ефективного управління.

Під час заходу менеджери Фонду ефективного управління презентували проект оцінки конкурентоспроможності областей України та країни в цілому, можливості застосування міжнародних індексів і рейтингів.

У своїх презентаціях представники Фонду ефективного управління проаналізували основні чинники, що впливають на конкурентоспроможність економіки країни, при розрахунку цього індексу, а саме: рівень розвитку інституцій, інфраструктура, макроекономіка, охорона здоров’я та освіта, ефективність ринків праці, товарів і капіталу, забезпеченість новими технологіями, рівень розвитку бізнесу та інновацій. Базою для розрахунку є результати опитування лідерів бізнесу, а також статистичні дані у розрізі окремих регіонів.

Варто зазначити, що Львівська область, уже другий рік поспіль, посідає 10-е місце у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України. Сукупний рейтинг конкурентоспроможності Львівської області склав 3,98 бали, що дорівнює середньому значенню індексу серед 27 регіонів України.

Учасниками семінару-тренінгу були представники департаментів облдержадміністрація, районних державних адміністрацій та викладацького складу економічного напрямку від Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного лісотехнічного університету України, Львівського регіонального інституту державного управління при Президентові України, Львівського національного аграрного університету, Львівського університету бізнесу та права, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Фінансової академії, Комерційної академії, Інституту економіки та туризму та ін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівські аграрії ...

КОМЕНТАРІ