На Івано-Франківщині обговорюється Положення про стимулювання інвестиційної діяльності

На Івано-Франківщині обговорюється Положення про стимулювання інвестиційної діяльності

02.06.13 16:04 0 989
Про шляхи покращення інвестиційного клімату йшлося в облдержадміністрації на засіданні регіонального комітету з економічних реформ за участю голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, заступника голови обласної ради Остапа Дзеси, голів райдержадміністрацій, міських голів, керівників структурних підрозділів місцевих органів влади.

Зазначалося: на розгляд сесії обласної ради буде винесено Положення про стимулювання інвестиційної діяльності. За словами заступника голови облдержадміністрації Ігоря Зварича, документ передбачатиме спрощення порядку звернень з питань інвестиційної діяльності як вітчизняних, так й іноземних інвесторів; чіткий підхід до стимулювання діяльності інвесторів; часткове звільнення від місцевих податків (за умови створення 100 і більше нових робочих місць).

«Якщо інвестор вносить понад 50 мільйонів гривень, пропонуємо звільняти його на один рік від сплати земельного податку зі сприянням облаштуванню відповідної інфраструктури, - наголосив Ігор Зварич. – Якщо це понад 150 мільйонів гривень, то на один рік – в повному обсязі й наступних два роки – 50%, із співфінансуванням облаштування відповідної інфраструктури в залежності від кількості створених робочих місць. А понад 250 мільйонів гривень – на два роки щодо сплати земельного податку, наступних три роки – в розмірі 50%, з відшкодуванням витрат інвестора на облаштування інфраструктури».

Пріоритетними при цьому вважатимуть виробничі, інфраструктурні інвестиційні проекти, розроблені з екологічними застереженнями.

Обговорити проект Положення про стимулювання інвестиційної діяльності у районах – таке доручення голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка. Означений проект запропоновано винести на обговорення також у депутатських комісіях обласної ради.

Планується започаткування тренінгів для голів райдержадміністрацій з підготовки інвестиційних проектів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свято «Ми – надія твоя, ...
Наступна новина: Відбувся XX фестиваль ...

КОМЕНТАРІ