Свято «Ми – надія твоя, Україно!» зібрало талановиту молодь і педагогів

Свято «Ми – надія твоя, Україно!» зібрало талановиту молодь і педагогів

02.06.13 15:53 0 1111
З нагоди Міжнародного дня захисту дітей традиційно вітали і нагороджували талановиту молодь та їх наставників на святі «Ми – надія твоя, Україно!»

Перед початком урочистої церемонії всі бажаючі мали можливість оглянути виставку творчих і технічних учнівських робіт. Декоративні вироби з дерева, бісеру, соломки, різнобарвні вишиванки, писанки прикрасили фойє на першому поверсі адмінбудинку. Майбутні інженери та конструктори представили моделі пристроїв для підбирання опалого листя, косарки‚ спортивного літака.

Творчі, спортивні, дослідницькі, учбові здобутки відзначили на святі у дев’яти номінаціях. Грамоти і подарунки отримали переможці та призери IVВсеукраїнських олімпіад з базових предметів, IIIетапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, заключних етапів міжнародних та всеукраїнських мовно-літературних конкурсів, Всеукраїнських конкурсів-фестивалів художньої самодіяльності, учнівської творчості професійно-технічної освіти, Всеукраїнських і Міжнародних екологічних програм, туристсько-краєзнавчих експедицій, першостей і чемпіонатів України з різних видів спорту.

«Цього року збільшилася кількість дітей, які стали призерами на рівні держави та міжнародній арені, - зазначила журналістам начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк. – Минулого року в області було 46 призерів всеукраїнського рівня, цього року – 62. Маємо 32 призери Малої академії наук. Одна з учасниць всеукраїнської олімпіади Ірина Репетило, учениця гімназії №1 Івано-Франківська, виборола в Стамбулі перше місце на олімпіаді з екології. Тепер поїде на олімпіаду з біології».

За результатами Всеукраїнського конкурсу «Знай українське» на святі вручили призи (комп’ютерні планшети) Тетяні Русінкевич, учениці 11 класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, та одинадцятикласнику з Києва Олександру Хівричу.

«На реалізацію соціальних ініціатив Президента України 2013 рік оголошений Роком дитячої творчості, - наголосив на святі директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев'янко. – Створення умов для підтримки обдарованих дітей стає основним в діяльності всіх органів влади держави». За словами начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк, про це може свідчити започаткування обласної стипендії для переможців олімпіад всеукраїнського рівня, доплат вчителям талановитих школярів. На святі « Ми – надія твоя, Україно» працю педагогів, вихованці яких досягли вагомих здобутків, відзначили грамотами облдержадміністрації та обласної ради, грошовими преміями.

«Тішуся здобутками усіх педагогів, молоді, нашого прекрасного майбутнього, батьків, - звернувся до учасників свята голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Це спільні успіхи. Хай вам Бог допомагає і надалі в усіх ваших добрих справах!»

Загалом на святі вшанували 134 учня та 141 педагогічного працівника.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька міська рада вітає ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ