40 юних прикарпатців відпочивають у «Молодій гвардії» на березі Чорного моря

40 юних прикарпатців відпочивають у «Молодій гвардії» на березі Чорного моря

03.06.13 12:03 0 1516
До 21 червня перебуватимуть на відпочинку в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» 40 прикарпатських дітей пільгових категорій. Працівники департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації організовано відправили юних прикарпатців в м. Одесу 31 травня на V тематичну зміну «Планета під назвою «Літо».

Зокрема, серед цих 40 дітей - 9 із малозабезпечених та багатодітних сімей, 1 дитина-сирота, 6 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 7 - з категорії обдарованих, 1 дитина з обмеженими можливостями.

На цю зміну відбули також 15 дітей-сиріт – вихованців обласної школи-інтернату І-ІІІ ст. (с. Угорники)

А 1 червня, в День захисту дітей, 165 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, відбули на оздоровчі зміни в дитячі заклади санаторного типу «Верховина» (смт. Верховина), «Перлина Карпат» (Долинський район, с. Вигодівка), позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Прикарпатські зорі» (Коломийський район, с. Слобода).

Ці 165 дітей, як зазначають в департаменті освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту ОДА, це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти, які перебувають на диспансерному обліку, діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, талановиті та обдаровані діти – переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, діти, які є лідерами дитячих громадських організацій, дитячих творчих колективів та спортивних команд, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села віком 7 – 16 років.

Путівки для цих категорій дітей закупив департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації за кошти обласного бюджету, які передбачені для виконання обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року, затвердженої рішенням обласної ради від 28 грудня 2012 року.

З 1 червня свою роботу розпочали позаміські заклади оздоровлення та відпочинку «Лімниця» (Калуський район, с. Вістова), «Петрос» (Яремчанська міська рада, с. Татарів), дитячий оздоровчий комплекс Ворохтянської навчально– спортивної бази «Україна» (Яремчанська міська рада, смт. Ворохта), дитячий заклад санаторного типу «Карпатські зорі» (м. Косів).

З 2 червня стартували: дитячий заклад санаторного типу «Сокіл» (Галицький район), позаміський заклад санаторного типу «Смерічка» (Яремчанська міська рада, с. Микуличин).

Окрім того, з 27 та 28 травня перші оздоровчі зміни вже тривають у дитячому закладі санаторного типу «Дружба» (Долинський район, с. Новоселиця), позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров’я» (Городенківський район, с. Михальче), де оздоровлюються всього 490 дітей.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному проходять ...
Наступна новина: Клієнти ПриватБанку ...

КОМЕНТАРІ