Чинний контракт не передбачає зниження ціни газу для України – «Газпром»

Чинний контракт не передбачає зниження ціни газу для України – «Газпром»

04.06.13 20:02 0 1081
Чинний контракт не передбачає зниження ціни на російський газ для України, заявляє заступник глави «Газпрому», генеральний директор компанії «Газпром експорт» Олександр Медведєв. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

в Москві він наголосив, що «теоретично ціна може змінитися», але поза рамками контрактних домовленостей.

За словами Медведєва, комусь в Україні здається, що чинний газовий контракт поганий, але, наголошує він, цей документ підписаний у 2009 році і в ньому вказано формулу ціни.

«На той момент ціна за цим контрактом була нижчою від середньоєвропейської, індексація, закладена в контракт, у кожному випадку працює по-різному, і вона вибрана українськими колегами, спільно з нами підписана і привела до певної динаміки цін. Написаного пером не витягнеш і волом», – заявив Медведєв.

За його словами, цінові показники могли розвиватися по-іншому, якби ціни на нафту рухалися в іншому напрямі.

Заступник голови «Газпрому» зауважив, що нині зниження ціни на нафтопродукти має «глибоке віддзеркалення» для України – сильніше, ніж у багатьох європейських контрактах».

Ціна російського газу для «Нафтогазу Україна» в першому кварталі цього року з урахуванням знижки становила більш як 406 доларів за тисячу кубометрів. Київ вимагає перегляду газових контрактів 2009 року і зниження ціни на російський газ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ