В Луцьку діти-сироти отримали житло

В Луцьку діти-сироти отримали житло

05.06.13 01:16 0 1110
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк вручили ключі від двох квартир сімом дітям-сиротам.

Під час заходу Микола Романюк зазначив, що приємна подія для всіх, адже молоді люди отримують житло. «Це спільна робота обласної і міської влади. У нас є взаєморозуміння. семеро дітей вже мають власний дім. Ми й надалі продовжуватимемо цю роботу. Ми шукатимемо кошти в міському бюджеті, незважаючи на проблеми, які є. Можливо не зробимо ту чи іншу дорогу, але допоможемо таким дітям. Ми поетапно будемо продовжувати цю роботу кожного року, і таким чином, намагатимемося вирішити цю проблему», – наголосив він.

На переконання міського голови, коли людина має свій дім, то в суспільстві вона почуває себе на рівні з іншими. «Те що ці діти отримали своє житло – це хороший приклад турботи влади про громадян», – сказав Микола Романюк.

Також міський голова зауважив, що помешкання забезпечені всім необхідним, зокрема, меблями та побутовою технікою. Микола Романюк подякував голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, голові обласної ради Володимиру Войтовичу та депутатам міської ради за виділені кошти на придбання квартир.

Міський голова побажав дітям щасливого життя та пообіцяв, що міська влада намагатиметься допомагати їм і надалі.

Потому усі разом оглянули нові квартири, де будуть жити дітки. По давній українській традиції Борис Клімчук та Микола Романюк увійшли до помешкань з хлібом, який передали новим господарям.

Довідково. Ці помешкання придбані відповідно до Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2012-2015 роки. На придбання однокімнатної та двокімнатної квартир було виділено 400 тис. грн з обласного бюджету та 340 тис. грн з міського. Цим помешканням надано статус гуртожитків.

На сесії Луцької міської ради були виділені кошти на придбання меблів у ці помешкання. Уже закуплені ліжка, комоди, шафи для одягу та кухонні меблі. Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт передав для дітей побутову техніку.

Крім того, керівники області та міста вручили дітям посуд, миючі засоби та продуктові набори. Допомогу у придбанні необхідних засобів надали: ВОБФ «Дитяча місія. Україна», магазини «Порцеляна» та «Комфорт», ПАТ «Луцьк-Фудз», підприємець Володимир Мельничук.

Відтепер в однокімнатній квартирі, що знаходиться на вулиці Кравчука 11 А, мешкатимуть Олена (1991 р. н.), Анастасія (1995 р. н.) та Назар (1998 р. н.) Устінови. Раніше ці діти проживали в одній квартирі з піклувальником, де окрім них мешкало ще п’ять осіб.

У двокімнатній квартирі на вулиці Кравчука 11 Б, в одній з кімнат проживатиме Анна Бусел (1992 р. н.) з однорічним сином, а іншу ж займатимуть Олександра Трушкова (1991 р. н.), Мар’яна (1992 р. н.) та Вікторія (1993 р. н.) Ткачуки.

Олександра Трушкова проживала у квартирі тітки, де окрім неї мешкало ще шість осіб, Мар’яна та Вікторія Ткачуки - у однокімнатній квартирі, у якій зареєстровано п’ять осіб.

Усі ці діти-сироти перебували на первинному обліку в Службі у справах дітей міської ради та на отримання житла у відділі реєстру житлового фонду Луцької міської ради. Рішення про виділення їм житла було прийнято на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Нажаль, у місті ще 72 дитини-сироти потребують вирішення житлової проблеми. 12 дітей потребують негайного забезпечення житлом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: За минулу добу на території ...

КОМЕНТАРІ